Allah’ını seven defansta kalsın!

CAN BİNALİ AYDIN

Rakibe pres yapıp önde basanların Taksim'e ulaşamayan sesine, halkın doğal kaptanı Jamiryo’nun serzenişiydi bu duvar yazısı. Deniz yazmış, Can Binali Aydın fotoğraflamıştı. “Allah’ını seven defansa gelsin”, değil, “Defansta kalsın” diyor bu kez.

Taksim sütliman, bardak düşse kırılmaz, ayın ikinci günü, aylardan haziran. Meydan mahşeri kalabalık, kalabalığınca da dingin. O vakitlerde Taksim, kentin Ölüdeniz'i. Çimen yayılmak isteyene, ağaç gölge gözetene.

Bir de Dolmabahçe'de uzun duvarları çarkta zincir gibi ine çıka Gümüşsuyu'ndan ine çıka tüküre, düşe bayıla doğrula, kusa kusa ve kusa zorlayanlar var.

İşte mutlak galibiyet için, rakibe pres yapıp önde basanların Taksim'e ulaşamayan sesine, halkın doğal kaptanı Jamiryo'nun serzenişi bu duvar. Haklılar olarak birlikte siyah beyaz bir film yaptık, bulunduğumuz bu siyahlığı da rafa koyup, satmadık. Ankara üzülünce, biz de üzülmüş sayıldık.

Aslında bir yerde bizim hikayemiz de değil bu; kucağında çocukları, sırtında kale direkleri müteahhitten ve askerlikten kaçan bir parkın hikayesi.

Ve tek kale kurmuş oyunu, kim nereye gol atsa göğsü goller yöresi.