Türkiye'de kuş göç yollarının kesiştiği bölgedeki Çukurova Deltası, Anadolu'da allı turna olarak da bilinen ve türkülere konu olan flamingolara da ev sahipliği yapıyor. Deltadaki renk cümbüşü kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Allı turnalar Çukurova Deltası'nda

Göçmen kuşların Türkiye'deki dinlenme ve beslenme yerleri arasında önemli yere sahip Adana, kış aylarında birçok kuş türünü ağırlıyor. Türkiye'nin en büyük lagünü olan Akyatan'a gelmeye başlayan flamingolar, güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Su içindeki bitkilerin yeşil rengiyle gökyüzünün mavisinin karıştığı gölde konaklayan ince bacaklı, uzun eğri bir boyuna ve renkli tüylere sahip binlerce allı turna, doğa harikası lagüne ayrı bir güzellik katıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Turgut Çangır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla göre bölgede flamingo sayısında artış olduğunu söyledi.
Mevsim şartlarına göre flamingo sayılarında değişiklikler olabildiğini belirten Çangır, "Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında geçen yıl 4 bin 500 civarında olan flamingoların sayısı bu yıl 20 bine ulaştı. Çok önemli bir artış var. Sadece Akyatan Lagünü'nde 12 bin flamingo sayımı yapıldı." diye konuştu.

alli-turnalar-cukurova-deltasi-nda-831992-1.alli-turnalar-cukurova-deltasi-nda-831994-1.

Çangır, bölgenin birçok kuşa ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Bölgede çeşitli kuş seçeneklerimiz var ancak flamingoların görsel güzellikleri doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor. Kuşların bu alanda rahat yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonra da göstereceğiz. Sayımları sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapıyoruz. Her geçen yıl bu sayının artması bizi ziyadesiyle memnun ediyor." ifadesini kullandı.

alli-turnalar-cukurova-deltasi-nda-831993-1.