Der Spiegel dergisi, Ankara'daki Almanya Büyükelçisinin, tutuklu bulunan eski MİT mensubu Enver Altaylı’yı düzenli olarak ziyaret ettiğini yazdı.

Alman elçi, eski MİT’çi Altaylı’yı düzenli olarak ziyaret ediyor

Der Spiegel dergisinin Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Ankara'daki Almanya Büyükelçisi tutuklu bulunan eski MİT mensubu Enver Altaylı’yı düzenli olarak ziyaret ediyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre bakanlık yetkililerinden Spiegel'e yapılan açıklamada, "Siyasi arka planı olan tutuklamalarla ilgili görüşler siyasi düzeyde Türkiye'ye iletilmiştir ve iletilecektir" ifadesine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aynı zamanda Alman vatandaşı da olan 75 yaşındaki Altaylı, "siyasi ve askeri casusluk amacıyla devletin gizli bilgilerini ele geçirmekle" suçlanıyor.

'Silahlı terör örgütü yöneticiliği' ve 'casusluk' suçundan hakkında dava açılan Altaylı'nın Fethullah Gülen'e yazdığı bazı mektuplara yer verilen iddianamede ayrıca eski MİT mensubunun çok sayıda CIA görevlisiyle irtibatta olduğu bilgisine yer veriliyor. İddianamede 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün önce Ankara'ya geldiği belirtilen Altaylı'nın, iç karışıklık yaratmaya yönelik faaliyet yürüttüğü öne sürülüyor.

Alman haber ajansı dpa'ya açıklama yapan Ataylı'nın avukatı Bora Toksoy davanın ne zaman başlayacağının henüz belirsiz olduğunu söyledi. Almanya'da yaşayan Altaylı'nın kızı Zeynep Potente ise "iddianamenin hazırlanmış olmasıyla artık suçlamalara yönelik mahkemede somut adım atabileceklerini" belirtti.

Ağustos 2017'de tutuklanan Altaylı ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetmişti. İddianamede Altaylı dışında şüpheli olarak üç isim daha yer alıyor.