Almanya Federal Emniyet Teşkilatı, Viyana saldırganı Kujtim Fejzulai'yle bağlantılı olduğu düşünülen dört IŞİD üyesiyle ilgili olarak ülkenin farklı bölgelerinde arama yaptıklarını açıkladı.

Alman polisi, Viyana saldırısıyla bağlantısı olan kişileri arıyor

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Silahlı saldırıyla ilgili araştırma başlatan Alman Federal Kriminal Polis Bürosu, IŞİD’in üstlendiği Viyana saldırısıyla ilgili ülkedeki bazı apartman ve ofislere baskın düzenlediğini duyurdu.

EV VE İŞYERLERİNE OPERASYON

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı'nın (BKA) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Aşağı Saksonya, Hesse ve Schleswig-Holstein eyaletlerindeki evlerde ve işyerlerinde dört kişinin arandığı belirtildi.

BKA, soruşturmada şu ana kadar elde edilen bilgilere göre söz konusu dört kişinin "saldırıya katıldığına" dair herhangi bir şüphe bulunmamakla birlikte, "saldırının zanlısı ile bağlantıları" olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Açıklamda, baskınların hali hazırda devam ettiğini söyledi.

Federal Mahkeme yargıçları, Avusturya yargı makamlarının bu kişiler hakkında Alman makamlarına bilgi vermesinin ardından dün teftiş kararı vermişti.

Geçtiğimiz Pazar günü, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir DEAŞ yanlısı tarafından düzenlenen terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybederken, 20’den fazla kişi ise yaralanmıştı.