Alman polisinin İsrailli teknoloji şirketi NSO Group'un geliştirdiği Pegasus casus yazılımını 2017'den beri kullandığı ortaya çıktı.

Alman polisinin casus yazılım Pegasus'u  2017'den beri kullandığı ortaya çıktı

Almanya Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA), şüpheli şahısları izlemek için yerel bir program geliştirmeye yönelik çabaların ardından İsrailli teknoloji şirketi NSO Group'un geliştirdiği Pegasus casus yazılımını satın aldığı ortaya çıktı.

Sputnik'in Die Zeit gazetesinden aktardığı haberine göre Alman polisi, konuyla ilgili olarak NSO Group'la en az 2017'den beri temas halindeydi. Die Zeit'in haberinin ardından, AFP da parlamento kaynaklarına dayandırdığı haberinde iddiaları doğruladı.

NSO'nun ayrıca, Almanya yasalarının 'izin verdiğinden çok fazla yetkiye sahip olduğu' belirtilen yazılım için 'sulandırılmış bir versiyonunu geliştirdiği' iddia ediliyor. Alman yasalarına göre, akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihazların izlenmesi, yalnızca terör veya organize suç gibi suçların şüphelileri üzerinde gerçekleştirilebilir. Kanunlarda ayrıca, tehlikeli şüphelilerin bile 'özel hayatın temel alanlarını' koruma hakkına sahip olduklarına dair bir hüküm de bulunuyor.