Münih merkezli Formycon adlı şirket, koronavirüs hastaları için "FYB207" adlı bir ilaç geliştirdiklerini ve acil durum izni almak için çaba gösterdiklerini duyurdu. Şirketin CEO’su Carsten Brockmeyer, “Biz virüsün hücrelere girmek için kullandığı giriş portalını engelliyoruz. Bu, mutasyonlara karşı maksimum koruma sağlar. Bu şekilde gelecekteki koronavirüs salgınlarını da önlüyoruz” dedi.

Alman şirket: Koronavirüs ilacını bulduk

Kapanma kararı alınan Almanya’da ilaç şirketi Formycon, Covid-19 hastalarını iyileştirecek bir ilaç geliştirdiğini duyurdu.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde Münih yakınlarındaki Planegg - Martinsried merkezli Formycon, 14 gün önce alınan "FYB207" adlı ilacın SARS-CoV-2 blokuyla, sonradan bulaşacak virüsün hücrelere girip enfekte etmesini engellediğini iddia etti.

Formycon, "FYB207" için acil durum izni almak için yoğun çaba harcadığını ve ilacın kısa sürede tedavüle çıkmasından umutlu olduklarını ifade etti. Şirket açıklamasında SARS-CoV-2 benzer koronavirüslerinin insan hücresine girişini aktifleştiren ACE2 reseptörleri kullandıklarını, ilacın da ACE2 antikor proteinlerini kullanarak Sars koronavirüs kendisine bağladığı belirtildi.

‘GELECEKTEKİ KORONAVİRÜS SALGINLARINI ÖNLÜYORUZ’

Formycon yöneticisi Dr. Nicolas Combé, geliştirdikleri ilacın ağır koronavirüs hastalarının tedavi edebileceklerini ve bunun Covid-19'un yayılmasının önüne set çekme anlamına geldiğini söyledi.

Formycon CEO'su Carsten Brockmeyer de Alman birinci kanalı haber bülteni tagesschau.de'ye verdiği demeçte şimdiye kadar ağır vakaları olumlu etkileyecek bir ilacın kullanılamadığına dikkat çekti. Antikorların virüsün belli bir kısmını hedef aldıklarını kaydeden Brockmeyer, virüsün küçük bir değişime uğraması halinde antikorun etkisini kaybettiğini dikkat çeken Brockmeyer, “Biz virüsün hücrelere girmek için kullandığı giriş portalını engelliyoruz. Bu, mutasyonlara karşı maksimum koruma sağlar. Bu şekilde gelecekteki koronavirüs salgınlarını da önlüyoruz" dedi.