Almanya Turizm Sorumlusu Bareiß, Alman turistlerin Türkiye'ye gidebilmesi konusunda iyimser olduğunu ve gerekli koşulların yerine getirilmesi halinde bunun mümkün olacağını ifade etti

Alman yetkiliden seyahat kısıtlaması açıklaması: Alman turistlerin Türkiye’de tatil yapmaları mümkün olacaktır

Almanya Federal Hükümeti'nin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamasının kalkmasına yöenlik açıklamalarda bulundu. Almaya geçitğimiz günlerde 31 ülke için seyahat kısıtlamasını kaldırıldığını açıkladı. Türkiye'ye yönelik kısıtlamanın ne zaman kalkacağı ise merak konusu oldu.

Bareiß, dpa haber ajansına yaptığı açıklamada, "Üçüncü ülkelere yönelik seyahat uyarılarını da adım adım kaldırmayı düşünüyoruz. Enfeksiyon sayılarının düşük olması ve güvenlik standartları ile önlemlerin de üst seviyede uygulanması halinde seyahat uyarılarını devam ettirmek için bir neden görmüyorum" dedi.

Hükümetin konuyla ilgili olarak Türkiye ile görüşme halinde olduğunu belirten Bareiß, "Dile getirdiğim koşullar çerçevesinde Alman turistlerin bu yaz Türkiye’de tatil yapmaları mümkün olacaktır" ifadesini kullandı. Bunun için iki ülke arasında havayolu ulaşımının olması gerektiğini vurgulayan Bareiss, bazı havayolu şirketlerinin yeniden uçuşlara başlayacağını duyurduğunu belirtti. Seyahat uyarısının Haziran ayının ortasından itibaren kalkacak olmasının, hem tatilciler, hem de Alman seyahat ekonomisi için önemli bir sinyal olduğunu dile getiren Bareiß, "Bu normalleşme yönünde atılmış bir adım" dedi.

Almanya'da 15 Haziran'dan itibaren 26 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre, Liechtenstein'a yönelik seyahat uyarısı kalktı.

KASAPOĞLU: HAZİRAN'DA 40 ÜLKEYE UÇUŞ PLANLIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığını, ilk uçuşların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar ve Yunanistan'a gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını belirtti. Karaismailoğlu, "Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile iş birliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık" dedi.

Pandemi döneminde bütün ülkelerin benzer tedbirler aldığına değinen Karaismailoğlu, "Covid-19’a karşı tüm dünya kendi çapında tedbirlerini aldı. Ülkeler dış hat uçuşlarını azaltarak hatta kapatarak salgını önleme çabasına girişti. Ancak tüm dünyada mücadelede önemli bir eşiği geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Artık küresel olarak bağlarımıza, ticaretimize devam etmek durumundayız. Yeniden 'bismillah' diyoruz. Yola çıkıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, haziran ayında kademeli olarak 40 ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığını belirterek, dış hat uçuşlarına ilişkin şu detayları paylaştı:

"10 Haziran tarihi itibariyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan. 15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan. 20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan. 22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve 25 Haziran tarihi itibariyle Belçika."

Kaynak: DW, AA