Ülkesinin Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltma hedefine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Scholz, "Hepimiz bu bağımlılıkların on yıllar boyunca büyüdüğünü ve bir günden diğerine sona erdirilemeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle burada ortak bir Avrupa tutumu önemlidir. Rota belirlendi ve savaştan sonra gitmemiz gereken bir rotayı çizmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Scholz'dan 'Rusya'ya enerji bağımlılığı' mesajı: Rota belirlendi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması hedefimiz olarak kalmalı" dedi. Ülkesinin Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltma hedefine ilişkin de konuşan Scholz, "Hepimiz bu bağımlılıkların on yıllar boyunca büyüdüğünü ve bir günden diğerine sona erdirilemeyeceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Scholz, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketinde sona gelindiğini belirtti.

Başbakan Scholz, paket konusunda, "Bu, savaşın sonuçlarını hisseden Rusya'ya bir kez daha etki edecek ve aynı zamanda savaşı sona erdirmesini sağlayacak. Rusya'nın bu savaşı kazanmaması hedefimiz olarak kalmalı" ifadelerini kullandı. Olaf Scholz, yaptırım paketinin içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivil ölümlerine değinen Scholz, "Buça'dan gelen korkunç görüntüler hepimizi derinden sarstı. Sivillerin öldürülmesi bir savaş suçudur" diye konuştu.

'ORTAK BİR AVRUPA TUTUMU ÖNEMLİ'

Scholz, ülkesinin Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltma hedefini anımsatarak, "Hepimiz bu bağımlılıkların on yıllar boyunca büyüdüğünü ve bir günden diğerine sona erdirilemeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle burada ortak bir Avrupa tutumu önemlidir. Rota belirlendi ve savaştan sonra gitmemiz gereken bir rotayı çizmeye devam edeceğiz" dedi.

Ukrayna'ya silah teslimatları konusuna da değinen Scholz, "AB ve NATO'daki müttefiklerimizle koordineli olarak ne yapabileceğimiz sorusu üzerinde hareket ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir kez daha "bu yıkıcı savaşı bir an önce bitirme" çağrısında bulundu.

AA