BirGün yazarı Erk Acarer’in üç şahıs tarafından saldırıya uğramasına tepki gösteren Almanya BirGün okurları, söz konusu saldırıya tepki göstermek için bulunan Celalettin Kesim anıtı önünde bir araya gelecek.

Almanya BirGün okurları, Erk Acarer’e saldırıyı protesto edecek: Acarer yalnız değildir!

Almanya BirGün okurları, yazarımız Erk Acarer’in Berlin’de bulunan evinde üç şahsın saldırısına uğramasını bugün Almanya saati ile 19:00’da Berlin Celalettin Kesim anıtı önünde protesto edecek.

“Yazarımıza yapılan saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve saldırganların kısa sürede yakalanarak cezalandırılmalarını umuyoruz” diyen Almanya BirGün okurları, Erk Acareri’in yanında olduklarını belirterek “Bu tehdit dilinden, hedef göstermelerden ve parmak sallama siyasetinden derhal vazgeçin” açıklamasında bulundu.

ERK ACARER'E SALDIRI

BirGün yazarı Gazeteci Erk Acarer, dün (7 Temmuz) kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, evine gelen 3 şahıs tarafından saldırıya uğradığını açıklamıştı. Saldırıya ilişkin Acarer, "Bu İslamcı, faşist, AKP-MHP iktidarına karşı yazdığımız, söylediğimiz her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır" ifadelerini kullanan Acerer, "Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım" demişti.

Acarer'e yönelik saldırı büyük tepki çekmiş, Almanya medyasında da geniş yer bulmuştu.