Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Moskova ile ilişkilerde hata yaptıklarını dile getirerek 'Putin yönetimindeki bir Rusya ile' ilişkilerin bir daha asla eskisi gibi olmayacağını söyledi. Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nda ısrar etmenin bir hata olduğunu belirten Steinmeier, bunun özellikle Avrupa'nın doğusundaki ülkelerde Almanya'nın güvenilirliğine mal olduğunu kaydetti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den 'Kuzey Akım 2' itirafı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iktidarda olduğu sürece Rusya ile işbirliğinin geçmiş yıllardaki seviyede olamayacağını dile getirdi. ZDF televizyonunda bugün katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Steinmeier, Putin'i "sığınağına gizlenmiş bir 'savaş çığırtkanı' olarak nitelendirdi. Rusya ile ilgili özeleştirilerde bulunan Steinmeier, Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesinde ısrarcı olmasının, dışarıdaki güvenilirliğini zedelediğini söyledi.

Steinmeier, "Geleceği nasıl görüyorsunuz? Putin'in Rusya'sıyla mı yoksa sadece buna karşı mı bir gelecek olabilir?" şeklindeki soruya da Rusya ile ilgili bunu bilmediğini belirterek "Putin yönetimindeki Rusya ile normale dönüş olmayacağından eminim" şeklinde yanıt verdi.

'KUZEY AKIM 2 ISRARI GÜVENİLİRLİĞİ ZEDELEDİ'

Rusya ile ilgili özeleştirilerini sürdüren Steinmeier, 2014 yılından sonra Doğu Avrupa ülkelerinden gelen uyarıları daha ciddiye almamalarının hata olduğunu ve Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesinde ısrarcı olmasının, dışarıdaki güvenilirliğini zedelediğini belirtti. Steinmeier, Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edildiği 2014 yılında Almanya'nın projeden çıkmasının daha doğru olacağını söyledi.

Steinmeier, Almanya'da bazı çevreler tarafından Rusya'yla iyi ilişkiler içinde olmakla eleştiriliyordu.

AA