Almanya’da ‘Güller Pazartesi’si kapsamında düzenlenen karnavalda bir aracın kalabalığın arasına dalması sonucu 30 kişi yaralandı

Almanya'da bir araç karnavala daldı: Çok sayıda yaralı var

Almanya'nın Kassel kentinde gümüş renkli bir aracın kalabalığın arasına daldığı ve aralarında çocukların da olduğu 15 kişiyi yaraladığı bildirildi. Bild gazetesi yaralı sayısnın 30'dan fazla olduğunu açıkladı.Yaralılardan üçünün durumu ise ağır.

Kassel polisi gözaltına alınan olayı gerçekleştiren sürücünün 29 yaşında Alman vatandaşı olduğu açıkladı.

Polis olayla ilgili soruşturma yürütürken, olayın bir terör eylemi olduğu ihtimalini dışlamıyor. Saldırganın olayı itiraf ettiği ancak saldırı sebebini açıklamadığı belirtiliyor. Polis saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı ihtimalini de seçenekler arasında bulunduruyor.

Saldırganın aracı yaklaşık 30 metre boyunca yayaların üzerine sürdüğü belirtildi. Görgü tanıklarınca sürücünün çocukları hedef aldığı iddia edildi

Yerel itfaiye pazar günü karrnaval alanında bir olay daha yaşandığını; yangın alarmı nedeniyle bölgenin boşaltıldığını açıkladı. Alarmın nedeni bulunamadı. Bu iki olay arasında bir bağlantı olup olmadığı ise belirsiz.