Almanya'da yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı koronavirüs tedbirlerine karşı yapılan gösteriye hükümetten tepki geldi. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, "Hafta sonu takip edilen gösteriler, enfeksiyondan korunulması bakımından hepimiz için sağlık tehlikesi oluşturuyor. Bu, kabul edilemez" dedi. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise, "Kimilerinin sorumsuzluğu, hepimiz için risktir" ifadelerini kullandı.

Almanya'da hükümet, maske karşıtlarına tepki gösterdi: Gösteriler kabul edilemez

Almanya'da hafta sonu başkent Berlin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine karşı yapılan gösterilerde Covid-19 önlemlerine uyulmaması eleştirildi.

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, düzenlediği basın toplantısında, bu zor dönemde barışçıl gösterilerin önemli olduğunu belirterek, "Ancak hafta sonu izlemek zorunda kaldığımız görüntüler kabul edilemez" dedi.

Berlin'deki gösterilerde hijyen ve koruma önlemlerine riayet edilmediğini, insan onurunu hiçe sayan ifadeler kullanıldığını ve gazetecilerin işlerini yapmalarının engellediğini ifade eden Demmer, yaşananları kınadığını kaydetti.

Demmer, birçok gösterici davranışının hiçbir şekilde haklı çıkarılamayacağına işaret ederek, yüksek bir değer olan gösteri yapma özgürlüğünün istismar edildiğini bildirdi.

Toplantıya katılan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter de göstericileri eleştirerek, “Hafta sonu takip edilen gösteriler, enfeksiyondan korunulması bakımından hepimiz için sağlık tehlikesi oluşturuyor. Bu, kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

almanya-da-hukumet-maske-karsitlarina-tepki-gosterdi-gosteriler-kabul-edilemez-764046-1.

"KİMİLERİNİN SORUMSUZLUĞU, HEPİMİZ İÇİN RİSK"

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de video mesajı yayınlayarak Covid-19 önlemlerine uymayan göstericilere tepki gösterdi.

“Kimilerinin sorumsuzluğu, hepimiz için risktir" diyen Steinmeier, özellikle şimdi dikkatli olunmaması durumunda birçok kişinin sağlığının tehlikeye gireceği uyarısında bulundu.

Steinmeier, tedbirli davranılmaması durumunda toplumda, ekonomide ve kültürel alanda rahatlama olmayacağının altını çizerek, ülkede ikinci kez ciddi Covid-19 kısıtlamalarının uygulanmasının önlenmesi için herkesin sorumlu davranmasını istedi.

almanya-da-hukumet-maske-karsitlarina-tepki-gosterdi-gosteriler-kabul-edilemez-764051-1.

GÖSTERİYE 20 BİN KİŞİ KATILMIŞTI

Almanya’nın başkenti Berlin’de hafta sonu koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Querdenken 711 isimli oluşum tarafından “Pandeminin Sonu: Özgürlük Günü” adı altında organize edilen gösteriye içlerinde farklı eyaletlerden gelenlerinde bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Eylemciler, protesto sırasında “Özgürlük” ve “Direniş” sloganlarını atarken, ellerinde “En büyük komplo teorisi korona pandemisidir”, “İkinci dalga biziz” ve “Özgürlüğünüz için ayağa kalkın” yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler, hükümetin salgını bahane ederek, temek hak ve özgürlükleri kısıtladığını iddia etti. Polis, göstericilerin maske takmaması ve sosyal mesafe kuralına uymaması nedeni ile eylemi sonlandırmaları çağrısında bulunurken, polis ve göstericiler arasında gergin anlar yaşandı. Çıkan arbede sonucu polis göstericilere biber gazı ile müdahale ederken, çok sayıda göstericiyi ise gözaltına aldı. Çıkan olaylarda bazı eylemciler ise yaralandı.

SPD Genel Başkanı Saskia Esken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Binlerce Covid ahmağı (Covidiots) Berlin’de maskesiz, mesafesiz ikinci dalgayı kutluyor. Onlar sadece sağlığımızı tehlikeye atmakla kalmıyorlar, aynı zamanda pandemiye karşı başarılarımızı, ekonominin, eğitimin ve toplumun yeniden canlandırılmasına yönelik çabalarımızı da tehlikeye atıyorlar. Sorumsuzluk” ifadelerini kullandı.

almanya-da-hukumet-maske-karsitlarina-tepki-gosterdi-gosteriler-kabul-edilemez-764047-1.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Almanya’da haziran ve temmuz başında günlük 200 ila 500 olan yeni vaka sayılarının, geçen hafta günlük 850 ila 950 şeklinde seyretmeye başlaması endişeye yol açtı.

Hafta sonu Kovid-19 önlemlerine karşı yapılan ve 17 binden fazla kişinin katıldığı eylemlerde, göstericiler maske takmamış ve mesafe kuralına uymamıştı.