Almanya'da 9 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin aşırı sağcı Tobias Rathjen olduğu belirlendi. Tobias Rathjen evinde ölü bulundu

Almanya'da ırkçı saldırı: 9 ölü!

Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Hanau kentinde dün saat 22.00 sıralarında şehir merkezinde bulunan bir nargile bara giren silahlı saldırgan içeride bulunanlara silahla ateş açtı. Olay sırasında barda bulunan üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı.

Saldırgan daha sonra koyu renkli bir araçla yaklaşık 2,5 kilometre mesafedeki başka bir nargile bara giderek, burada da ateş açtı. Bu saldırıda da en az beş kişi yaşamını yitirdi. Hanau polisi iki saldırıda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

SALDIRGAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Polisten yapılan açıklamada, saldırının faili olduğu tahmin edilen kişinin evinde ölü olarak bulunduğu belirtildi. Aynı evde başka bir kişiye ait olduğu belirtilen bir cesedin daha bulunduğu aktarıldı. Böylece yaşanan olayda toplam ölü sayısı 11 oldu.

Yabancılar Meclisi Başkanı Selma Yılmaz-İlkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kurbanlar arasında Türkiye vatandaşlarının da olduğunu yazdı. “Bu saldırının arkasında kimler ve kimin olduğunu şu an için söylememiz veya speküle etmemiz doğru olmayacaktır" diye yazan Yılmaz ilkhan, Hanau halkından sağduyulu davranmaları ve olayın açıklığa kavuşmasında yardımcı olmaları çağrısını yaptı.

Bild gazetesi okurlarına Hanau zanlısın Tobias Rathjen adlı bir kişinin olduğunu, saldırı ırkçı motifle gerçekleştirdiğini duyurdu. Tobias Rathjen'in saldırıyı üstlendiğì mektubunda aşırı sağcı hedeflere yer verdiği bildirildi. Tobias Rathjen'in ayrıca bir video da bıraktığı bildirildi.

almanya-da-irkci-saldiri-11-olu-690774-1.

Saldırgan Tobias Rathjen

AMERİKALILARA DA SESLENMİŞ: SAVAŞIN

Kendi sosyal medya hesabından 14 Şubat’ta yaklaşık 2 dakikalık videoyu paylaşan saldırganın, ABD’nin gizli toplumların kontrolünde olduğunu belirterek, Amerikalıları bunu yok etmek için savaşmaya çağırdığı görüldü.

Saldırganın videoyu, içinde dosyalar ve bir yatağın bulunduğu karanlık bir odada kaydettiği görüldü. İngilizce konuşan saldırgan videoda şunları söylüyor: “Bu benim tüm Amerikalılara kişisel mesajım. Ülkeniz görünmez, gizli toplumların kontrolü altında. Onlar zihin kontrolü gibi bilinmeyen şeytani metotları kullanarak, modern kölelik sistemini oluşturmaya çalışıyor. Bir an evvel uyanmalısınız. Ülkenizde gizli askeri üsler var. Bunların bazıları şeytanı yüceltiyor. Onlar çocuklara işkence ediyor ve onları öldürüyor. Bu uzun zamandan beri oluyor. Uyanın, bu ülkenizdeki bir gerçek. Anaakım medyayı kapatın zira fikirleri dahi yok. Başka kaynaklara bakın ve önce okuyun. İkinci adım olarak da harekete geçin. Tespit edin ve kitleleri bir araya getirin, taşlayın. Bu kâbusu bitirmek için, Amerikan vatandaşı olarak bu sizin göreviniz. Şimdi savaşın.”

'ALMANYA'NIN SAĞ TERÖR SORUNU VAR'

Sol Parti Federa Milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya'nın sağ terör sorunu olduğunu belirterek, sosyal medya hesabında "Neyse onu söylemek lazım. Hala aşırı sağ ve sol teorisi üzerinde duruluyor. Hanau bir aşırı sağ terörüdür. Bu bir cinnet geçirme, çatışma degil. NSU yanlışları tekrarlanmasın" diye yazdı.

almanya-da-eglence-mekanlarina-silahli-saldiri-11-olu-690701-1.

'BİZ İYİ OLSAK DA KALBİMİZİN YARISI GİTTİ'

Silahlı saldırıya uğrayan büfenin sahibi Kemal Koçak, Hürriyet’e konuştu. Saldırgan Tobias Rathjen'in kendisinin işlettiği büfeye geldiğini anlatan Koçak, şunları söyledi:

'Büfede Gökhan Gültekin çalışıyordu. İçeri giren saldırgan önce masada yemek yiyen üç Türk müşteriyi silahla vurdu ardından da Gökhan Gültekin’i. Daha sonra yan kapıdan ‘Arena’ adlı kafeye geçen saldırgan bu kez de oradakilere ateş etmeye başladı. Tam bu sırada ben de büfeye geldim. Saldırgan ‘Arena’da da Ferhat Ünvar’ı (22), Bosnalı 20 yaşındaki Hamza’yı, orada çalışan Mersedes adlı Polonya kökenli bir kadını öldürdü. ‘Arena’dan çıktıktan sonra Kesselstadt semtinde ‘Midnight’ (Gece Yarısı) adlı bir başka nargile bara giderek, iki kişiyi daha öldürdü. Kardeşlerimizi, çocuklarımızı vurdular. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Diyecek bir şey yok. Allah kalanlara sabır ve ölenlere rahmet eylesin. Biz iyi olsak da kalbimizin yarısı gitti. Her şeyimiz gitti. Gökhan’ım gitti, Ferhat’ım gitti. Hepsi gitti.'

almanya-da-eglence-mekanlarina-silahli-saldiri-11-olu-690700-1.

DUVARA İNTERNET SİTESİNİN İSMİNİ YAZMIŞ

Tobias Rathjen’in saldırı öncesi bölgede bir duvara web sitesinin ismini yazdığı ortaya çıktı. Saldırılardan birinin gerçekleştirildiği Kurt Schumacher caddesi üzerinde bir binanın duvarında saldırganın ‘tobias-rathjen.de’ isimli web sitesinin adının yazılı olduğunu tespit etti. Polislerin incelemesi sürüyor. Yazının saldırıdan önce yazılmış olduğu belirtiliyor.

"SALDIRIDA 5 TÜRK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ"

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’nın Hanau kasabasında düzenlenen ırkçı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Aydın, “Saldırıda beş Türk vatandaşı hayatını kaybetti” dedi.

BELİN'DE SİLAHLI ÇATIŞMA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Berlin’de geçen cuma gecesi “Güldür Güldür Show”un gerçekleştirildiği salonun önünde meydana gelen ve bir kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmanın nedenleri halen açıklanmadı. Türkiye kökenli gruplar arasında meydana gelen çatışmanın cinayet masası tarafından soruşturulduğu öğrenildi. Organizatörler çatışmanın “Güldür Güldür”le ilgisinin olmadığını açıkladılar.

MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Hanau kentindeki 2 iş yerine düzenlenen ve aralarında Türklerin de bulunduğu toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"Saldırganın ırkçı bir motivasyonla hareket ettiğini gösteren çok fazla işaret var" diyen Merkel, "Irkçılık bir zehirdir, nefret de zehirdir. Bu zehir toplumumuzda vardır. Bu korkunç cinayetlerin tüm arka planlarının aydınlatılması için her türlü çaba sarf edilecek" ifadelerini kullandı.

almanya-da-irkci-saldiri-11-olu-690769-1.