Almanya’da kendilerine ‘Çelik Çekirdek’ adını veren aşırı sağcı bir grubun camilere, politikacılara ve mültecilere saldırılar planladığı iddia edildi

Almanya’da ırkçı tehlike

Dış Haberler Servisi

Alman medyası, kendilerine ‘Der Harte Kern’ (Çelik Çekirdek) adını veren aşırı sağcı ve ırkçı bir grubun, ülkede camilere, politikacılara ve mültecilere saldırılar planladığını yazdı. Polis geçen cuma günü 12 kişiyi, grup üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Welt am Sonntag gazetesinde yer alan göre yapılan baskınlarda, silahlar ve ev yapımı patlayıcı üretiminde kullanılabilecek maddeler ele geçirildi. Aynı haberde, örgütün lideri olduğu düşünülen kişinin ise firarda olduğu kaydedildi.

Alman medyasına göre operasyon, gruba sızan bir kişinin polise verdiği bilgiler üzerine yapıldı. Ülkenin en yüksek ceza yargısı mercii olan Federal Adalet Mahkemesi, 12 kişinin soruşturma süresince gözaltında tutulmasına karar verdi.

WHATSAPP'TA BULUŞMUŞLAR

Geçen hafta gözaltına alınanlardan tümü Alman vatandaşı olan dört kişinin Çelik Çekirdek grubunun kurucuları olmakla, diğer sekiz kişinin ise gruba para, silah ve diğer ihtiyaçlarını temin etmekle suçlandıkları bildiriliyor.

Grubun üyelerinin WhatsApp uygulaması üzerinden tanıştıkları ve geçen Eylül ayında örgütü kurdukları belirtiliyor. Aşırı sağcıların, Finlandiya'da beş yıl önce kurulan “Odin'in Askerleri” adlı bir başka aşırı sağcı grupla da bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Grubun lideri olduğu öne sürülen 53 yaşındaki Werner S. adıyla anılan firari şahsın, yetkililerce bilindiği ve güneydeki Ausburg kentinde ikamet ettiği açıklandı.