Almanya'da koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomik yardımlar başladı. Yardımlar, küçük işletmeler, serbest meslek sahipleri, sanatçılar ve bütün sektörü kapsayacak

Almanya'da koronavirüse karşı ekonomik yardımlar başladı

BirGün Berlin

Almanya'da koronavirüsü önleme çerçevesinde kısıtlama ve yasaklardan olumsuz etkilenen işletmelere ekonomik yardımlar başladı. Acil yardımlar, bütün sektörlerden küçük işletmelere, serbest meslek sahiplerine ve sanatçılara yapılacak. Yardımlar işletmelere hibe şeklinde verilecek.

Federal Hükümetin yardım paketi çerçevesinde 5 kişiye kadar çalışanı bulunan işletmelere 9 bin avro, 10 kişiye kadar 15 bin avro, 50 kişiye kadar çalışanı bulunan işletmelere ise 30 bin avro ödeme yapılacak. Bu rakamlara başvuru halinde eyaletlerin kasasından da 5 bin avro daha eklenecek.

Yardımlar 11 Mart sonrasında ekonomik durumları bozulan işletmelere verilecek. Koronavirüs salgını öncesi iflasın eşiğine gelmiş, ekonomik zorlukları olan kişi ve işletmeler yardım programına dahil edilmedi.

Eyaletlerin bazılarında ilk başvuru tarihi 30 Mart Pazartesi olurken, Berlin’de ise yardımlar 27 Mart'ta başlatıldı.

Başvuruların internet üzerinden başlamasıyla birlikte yüzbinlerce kişi başvuru formlarını doldurmak için girişimde bulundu. Başvuruların sıraya konması nedeniyle uzun bekleme süreleri oluştu. Sıraya girenlerin bilgisayar başında beklemeleri gerekmiyor. E-posta adreslerini bildirmeleri durumunda sıralarının geldiği e-mail üzerinden bildiriliyor.