Almanya’da Eyalet Meclisleri’nin aldığı kararla birlikte toplu taşımalarda koruyucu maske kullanımı zorunlu olacak

Almanya’da koruyucu maske takma zorunluğu

Almanya’da Eyalet Meclisleri, birbiri ardına yapmış oldukları toplantılarda koronavirüs önlemlerini güncellediler. Toplantılar sonucunda toplu ulaşım araçlarında korunma amaçlı maske takılması zorunlu hale getirildi. Alışveriş yerlerinde de maskelerin takılması öneriliyor. Maskelerin tek kullanımlık cerrahi maske olabileceği gibi yıkanabilen bez maskeler de olabilecek. Maske bulamayanlar, ağız ve burunlarını atkı ya da fular gibi bezlerle kapatabilecekler. Uygulamayı ihlal edecekler konusunda yaptırımlar henüz netleşmiş değil.

Geçtiğimiz hafta hükümet tarafından halka Koruyucu maske takılması tavsiye edilmişti. Ancak tavsiye niteliğinde olan bu karar, bazı eyaletler açsından zorunlu hale getirildi.

Sachsen-Anhalt Eyaletinde 23 Nisan’dan itibaren başlanacak uygulamaya Thüringen’de 24 Nisan tarihinde başlanacak. Baden-Württemberg, Bayern, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern ve Berlin Eyaletlerinde 27 Nisan tarihinden sonra, Schleswig-Holstein Eyaletinde ise 29 Nisan tarihinden itibaren toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu getiriliyor.

RESMİ DAİRELER İÇİN DE ZORUNLU OLACAK

Alınan kararla, resmi dairelere de koruyucu maske takma zorunluluğu getirildi.

Uygulama, karardan önce Sachsen Eyaletinde 20 Nisan tarihinde yürürlüğe konulmuştu. Kararla birlikte, Hessen Eyaletinde bulunan Frankfurt, Barendenburg’da Potsdam, Nordrhein Westfalen’da bulunan Münster kentinde 27 Nisan tarihinden itibaren koruyucu maske takma zorunluluğu getiriliyor.