Almanya'da muhalifler için ölüm listesi oluşturulmuş

Haber Merkezi

Almanya'da bulunan muhalif isimlerden ölüm listesi oluşturulduğu belirtildi. BirGün yazarı, Gazeteci Erk Acarer'in Almanya'da bıçaklı saldırıya uğraması ve tehdit edilmesinin ardından Almanya polisi harekete geçti. Soruşturmayı genişleten polis, bir ölüm listesinin olduğunu tespit etti. 55 kişilik olduğu öne sürülen listede ismi bulunan kişilere ulaşan polis, dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Son olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Sanatçı Ferhat Tunç, söz konusu listede isminin geçtiğini ve polis tarafından dikkatli olması için uyarıldığını aktardı. Tunç mesajında, "Almanya’nın Darmstadt Polis Merkezi'nden özel görevli polisleri tarafından, 54 kişilik ölüm listesinde adımın geçmesi nedeniyle bilgilendirildim. Can güvenliğimin tehdit altında olduğu bildirildi bana. Konuyla ilgili benimle diyalogda olacaklarını belirttiler" ifadelerini kullandı. Gazeteci Celal Başlangıç da aynı şekilde uyarıldığını belirtmişti.

Gazetemizin yazarı Erk Acarer, geçen haftalarda bıçaklı saldırıya uğramıştı. Acarer'e saldırının ardından da evine yumurtaya sarılarak üzerinde 'Sen bekle' yazan bir not atılmıştı.

Fotoğraf: Erk Acarer (sol) darp edilirken Ferhat Tunç da (sağ) tehdit edildiğini açıklamıştı.