Almanya'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtınada can kaybı sayısı yükseliyor. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 58’e yükseldi.

Almanya’da sel felaketi: 58 kişi yaşamını yitirdi

Almanya’yı etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle binaların çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 58'ye yükseldi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, sel felaketinde Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde 30, Rheinland-Pfalz eyaletinde 28 kişi yaşamını yitirdi.

Rheinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewentz, 40 ila 60 kişinin daha arandığını belirtti.

Ayrıca daha önce Sauerland bölgesinin yanı sıra Solingen ve Kamen şehirlerinde 4 kişinin su baskınlarında öldüğü açıklanmıştı.

İki eyaletin birçok bölgesinde sel ve su baskınlarından dolayı evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı, birçok evin de çökme tehlikesinin bulunduğu aktarıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Daha önce Adenau şehri yakınlarında Schuld kasabasında 6 binanın çöktüğü bilgisi paylaşılmıştı.

Öte yandan Kuzey-Vestfalya eyaletinin Hückeswagen kentinde insanların botlarla evlerinden tahliye edildiği bildirildi.

Leverkusen kentinde ise elektrik kesintisinden dolayı bir hastanedeki 468 kişinin tahliye edildiği ifade edildi.

almanya-da-sel-6-bina-coktu-30-kisi-kayip-899420-1.

Elektrik kesintisine Dhünn Çayı'nın taşması sonrasında trafoların zarar görmesinin neden olduğu kaydedildi.

Sauerland bölgesinde iki itfaiyecinin kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği bildirilirken Solingen ve Kamen kentlerinde ise sular altında kalan evlerinin bodrum katlarında iki kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Altena kentinde suya düşen bir kişiyi kurtarmaya çalışan 46 yaşındaki bir itfaiyeci kendisi de sulara sürüklenerek yaşamını yitirdi. Bu olaydan iki saat sonra aynı bölgede bir başka itfaiyecinin de kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybettiği haberi geldi.

Solingen kentinde de 82 yaşındaki bir erkeğin, evinin sular altında kalan kilerinde yere düşerek boğulduğu, olay yerinde hayata geri döndürülen kişinin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

(AA, DW Türkçe)

almanya-da-sel-6-bina-coktu-30-kisi-kayip-899421-1.