Almanya’da Hessen eyaletinin Maliye Bakanı Thomas Schaefer ölü bulundu. Schaefer’in cansız bedeninin Hochheim kentindeki tren hattı raylarında bulunduğu, vücudunda yara izleri olduğu belirlenerek ölüm sebebinin araştırıldığı açıklandı

Almanya'da şüpheli ölüm

Almanya’nın Hessen eyaletinde şüpheli bir ölüm yaşandı. Maliye Bakanı Thomas Schaefer’in Hochheim kentindeki tren hattı raylarında cansız bedeni bulundu. Wiesbaden Savcılığı ve Westhessen Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan ortak yazılı açıklamada, Schaefer’in vücudunda yara izleri olduğu belirlendi.

Yara izleri nedeniyle kimliğinin hemen belirlenemediği kaydedilen açıklamada, cansız bedenin inceleme sonrası 54 yaşındaki Schaefer’e ait olduğunun tespit edildiği bilgisi verildi. Açıklamada, tanıkların dinlenmesi, inceleme ve değerlendirme sonucu Schaefer’in intihar etmiş olabileceği ya da cinayet ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

‘ANİ VE BEKLENMEDİK ÖLÜM’

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Schaefer’in ailesine başsağlığı dileyerek, aniden ve beklenmedik şekilde hayatını kaybetmesine henüz inanmadıklarını ifade etti.

Evli ve iki çocuk babası Schaefer, 2010’dan bu yana eyaletin maliye bakanı olarak görev yapıyordu. Alman basınına göre Schaefer, Eyalet Başbakanı Bouffier’in yerine geçebilecek adaylardan biri olarak anılıyordu.