Sivil toplum kuruluşları, Frankfurt'a ticari ataşe olarak atanan Yusuf Yerkel'i "Bu insanlık düşmanını şehrimizde görmek istemiyoruz" diyerek 14 Ocak Cuma günü protesto edecek.

Almanya'da tekmeci diplomat Yusuf Yerkel'e  protesto mitingi düzenlenecek

BirGün / FRANKFURT

Soma'da yerde yatan madenciyi tekmeleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'in ticaret ataşesi atanması Frankfurt'ta protesto edilecek.

Aralarında Alman Sendikalar Birliği, İG Metall ile AABF Hessen Birliği, CHP, DİDF, Frankfurt Türk Halkevi ve Sol Parti Hessen'in de bulunduğu örgütler 14 Cuma günü saat 13.00'te Frankfurt Başkonsolosluğu önünde protesto mitingi yapacaklarını duyurdu.

Hessen Milletvekilleri Taylan Burcu, Saadet Sönmez, Turgut Yüksel'in de destek verdiği miting çağrısında, "Yusuf Yerkel'in T. C. Frankfurt Başkonsolosluğu'nda ticari ataşe olarak protesto ediyoruz. Mayıs 2014'te Soma'da bir maden işçisini acımazsızca tekmeleyen Bay Yerkel'i istenmeyen şahıs ilan ediyoruz. Bu insanlık düşmanını şehrimizde görmek istemiyoruz. Bütün demokratik örgütleri bu eylemimize destek vermeye davet ediyoruz" denildi.

almanya-da-tekmeci-diplomat-yusuf-yerkel-e-protesto-mitingi-duzenlenecek-967275-1.