Almanya'nın Hanau kentinde yaşanan ırkçı saldırı sırasında hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi. Törene yüzlerce insan katıldı

Almanya'daki ırkçı saldırıda öldürülenler için cenaze töreni düzenlendi

Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Hanau kentinde gerçekleşen ırkçı saldırıda yaşamını yitirenler için cenaze töreni düzenlendi. Yüzlerce kişi, cenaze töreni için Hanau Meydanı'nda bir araya geldi.

Fatih Saraçoğlu, Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz için kent meydanında cenaze töreni düzenlendi. Cenazelerin Türkiye'ye gönderileceği aktarıldı. Saldırıda yaşamını yitirenler arasındaki tek kadın Mercedes Kierpacz komşu kent Offenbach'ta bugün toprağa verildi.

Ferhat Ünvar'ın cenaze töreni, öldürüldüğü yere 100 metre mesafedeki Heinrich Heine Okulu'nun Spor Salonu'nda düzenlendi. Cenaze daha sonra Türkiye saatine göre, 17:30'da Hanau Merkez Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye'den milletvekilleri Zafer Sırakaya, Ünal Demirtaş, Abdurrahman Tutdere, Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hanau Belediye Başkan Yardımcısı Axel Weiss-Thiel, Maintal Belediye Başkanı Monika Böttcher ve çok sayıda insan katıldı.

almanya-daki-irkci-saldirida-oldurulenler-icin-cenaze-toreni-duzenlendi-692344-1.almanya-daki-irkci-saldirida-oldurulenler-icin-cenaze-toreni-duzenlendi-692345-1.