Almanya’dan Covid-19 aşıları olan kişilere ülkeye giriş izni

Dış Haberler Servisi

Covid-19 salgını nedeniyle zorunlu haller dışında ülkeye girişlere kısıtlamalar getiren Almanya hükümeti, aşısını tamamlamış Avrupa Birliği (AB) ülkesi vatandaşı olmayan kişilerin Almanya’ya girişini kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Covid-19’a karşı aşılarını tamamlamış AB vatandaşı olmayan kişilerin 25 Haziran’dan itibaren ülkeye giriş yapmasının mümkün olacağı belirtildi. Bakanlığın açıklamasına göre, Almanya’ya seyahat için aşıların 14 gün önce tamamlanmış olması şartı aranıyor.

Bunun yanı sıra sadece Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından kullanım onayı verilen aşıları olanların ülkeye girişine izin verilecek. Bu aşılar ise BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson. Türkiye’de kullanılan Çin aşısı Sinovac ve Rusya’da geliştirilen Sputnik V’nin EMA’daki inceleme süreci devam ediyor.

EMA’nın kullanım onayı vermediği aşılara ilişkin olarak bakanlığın açıklamasında, “İncelemeler tamamlandığı zaman, benzer koruma standartlarına sahip aşılar için de uygulamanın genişletilmesi amaçlanmaktadır” denildi. Covid-19’un varyantlarının yoğun olarak görüldüğü bölgelerden gelenlerin ise ülkeye girişinde kısıtlamaların uygulanmasına devam edilecek. Buna göre, İngiltere, Brezilya veya Hindistan’dan gelenlerin zorunlu haller dışında Almanya’ya girişine izin verilmeyecek.