Alman yargısı, yolsuzluk ve kara para aklama gibi çeşitli gerekçelerle yargılanan Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkardı.

Kaynak: AA
Almanya'dan Lübnan Merkez Bankası Başkanı hakkında tutuklama kararı
Fotoğraf: AA

Almanya, Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarttı.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yayımlanan habere göre Lübnan Adalet Bakanı Henry Huri, Almanya'nın Beyrut Büyükelçisi Andreas Kindl'i makamında kabul etti.

Görüşmede Kindl'in Huri'ye, Alman yargısının "yolsuzluk, zimmete para geçirme ve kara para aklama" gibi çeşitli gerekçelerle yargılanan Selame hakkında tutuklama kararını tebliğ ettiği kaydedildi.

FRANSA'DA TUTUKLAMA KARARI VERMİŞTİ

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Selame hakkında "kara para aklama, zimmete para geçirme ve yolsuzluk" iddialarıyla Fransa'nın başkenti Paris'te açılan davada mahkeme, 16 Mayıs'ta "uluslararası tutuklama" kararı vermişti.

Paris'teki mahkeme kararının ardından "kırmızı bülten" çıkaran Interpol de 19 Mayıs'ta Selame'nin tutuklanması talebine ilişkin resmi yazıyı Lübnan İçişleri Bakanlığına teslim etmişti.

İçişleri Bakanlığı Lübnan yargısının alacağı karara göre talebin yürürlüğe konulacağını bildirmişti.

Lübnan'da 30 yıldır Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan 72 yaşındaki Selame'nin görev süresi bu ay doluyor. Selame'nin Lübnan'da tutuklanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor.