Almanya Savunma Bakanı Christine Lamprecht, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumsuz tepki gösteren Türkiye'nin, ikna edileceğini söyledi. Lamprecht, "Bu iki ülkenin NATO'ya üye olarak katılmaları, birliği güçlendirecek bir durum" dedi.

Almanya'dan Türkiye'nin NATO tutumuna ilişkin açıklama: Sonunda ikna edeceğiz

Almanya Savunma Bakanı Christine Lamprecht, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı olumsuz tutumu konusunda açıklama yaptı. Ankara’nın iki ülkenin üyeliklerini kalıcı olarak engellemeyeceğinden yola çıktığını söyleyen Lamprecht, "Bu iki ülkenin NATO’ya üye olarak katılmaları, birliği güçlendirecek bir durum" dedi.

Türkiye’nin bu bağlamdaki kaygı ve gerekçelerinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Lamprecht "Sonunda Türkiye’yi ikna edeceğimize kesinlikle inanıyorum" şeklinde konuştu.

Lamprecht Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülkenin NATO'ya zenginlik katacağını söyledi.

Lampbecht, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesiyle ilgili tüm kararlar oy birliğiyle alınmalıdır. Bu nedenle Türkiye ile de çok yoğun bir şekilde görüşmemiz ve sunulan endişelerin veya argümanların da ciddiye alınması önemli ama sonuçta böylesine güçlü iki AB ülkesinin, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılması NATO için bir zenginliktir. Türkiye'nin de buna ikna olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın, iki ülkenin NATO'ya katılımını desteklediğini vurgulayan Lambrecht, "Bizim iyi argümanlarımız var. Bu sadece Finlandiya ve İsveç için değil, NATO'nun da yararına olacak." ifadelerini kullandı.