Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik olası bir kara operasyonu konusunda vazgeçilmesi gerektiği çağrısı yaptı.

Almanya'dan Türkiye'ye çağrı: Olası kara harekatından vazgeçilmeli
Fotoğraf: AA

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Romanya'nın Bükreş kentinde, NATO dışişleri bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Türkiye'nin olası kara harekatına ilişkin konuşan Almanya Dışişleri Bakan Baerbock, terörizme karşı güç birliğinin, transatlantik ittifakın yeni güvenlik stratejisinde çok önemli bir yer tuttuğunu ve bunun İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısı için de geçerli olduğunu dile getirdi.

'TERÖRDEN KORUNMA FAALİYETLERİNDE DE ULUSLARARASI HUKUK GEÇELİRİDİR'

Tüm NATO üyelerinin, söz konusu olayın ardından Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden Baerbock, 'terörden korunmanın başlıca amacının sivilleri korumak olduğunu ve bu yapılırken yeni şiddet olaylarının yeşereceği bir ortam oluşturulmaması gerektiğini' belirtti.

Uluslararası hukukun her koşulda gözetilmesi gerektiğinin altını çizen Baerbock, Bükreş'te yaptığı görüşmelerde Türkiye'deki durumla ilgili olarak, "Terörden korunma faaliyetlerinde de uluslararası hukuk geçerlidir, bu sebepten dolayı ısrarla, şiddet sarmalını tırmandırabilecek, Irak ve Suriye'de olası bir kara operasyonundan vazgeçilmesi çağrısında bulundum" dedi.

Baerbock'un açıklamalarını değerlendiren Mevlüt Çavuşoğlu ise, Türkiye'nin müttefiklerinden destek beklediğini ve "teröristlerin kurban gibi gösterilemeyeceğini" dile getirdi.