Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, şiddet yanlısı aşırı sağcı kişi ve grupların, uluslararası boyutta bağlantılarının güçlendiğine dikkati çekerek, "Aşırı sağcılık, Avrupa çapında güvenliğimizi tehdit eden en büyük tehlikedir" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Aşırı sağ en büyük tehlike

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, şiddet yanlısı aşırı sağcı kişi ve grupların, uluslararası boyutta bağlantılarının güçlendiğini belirterek aşırı sağcı yapılanmalara karşı uyarılarda bulundu.

Bakanlığının aşırı sağcı örgütlenmelerle ilgili yaptırdığı araştırmaya atfen Twitter hesabından açıklama yapan Maas, "Aşırı sağcılık, Avrupa çapında güvenliğimizi tehdit eden en büyük tehlikedir" ifadesini kullandı.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yaptırılan söz konusu araştırmada aşırı sağın, özellikle 2014 yılından bu yana, "lidersiz, ülkeler üstü, apokaliptik zihniyete sahip" bir harekete dönüştüğü belirtiliyor.

Bu durumun endişe verici olduğunu ifade eden Bakan Maas, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu camia hareket alanını ve bağlantılarını, giderek artan oranda uluslararası boyuta taşıyor" dedi.