Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron hakkındaki sözlerinden ötürü kınadı. Maas, 'Erdoğan'ın Macron'a yönelik saldırılarının yeni bir dip noktaya işaret ettiği' yorumu yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Erdoğan'ı kınadı: Macron'a saldırıları yeni bir dip nokta

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Emmanuel Macron'a yönelik saldırılarını yeni bir 'dip nokta' olarak nitelendirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Başkent Berlin’de açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı, ülkesinin radikal İslamcılarla mücadelede Fransa ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

'İSLAMİ TERÖRLE MÜCADELE, IRKÇILIKLA AYNI KEFEYE KONULAMAZ'

“İslamcı terörle mücadelenin ırkçılık ve İslamofobi ile aynı kefeye konulmaması gerek” diyen Alman bakan, bunu yapan herkesin "sorumsuz" olduğunu ve "toplumu bölmek isteyenlerin amacına hizmet ettiğini" ifade etti. Maas, "Biz bunu kabul etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü partisinin Malatya 7.Olağan İl Kongresi’nde Avrupa'da artan İslam düşmanlığının endişe verici işaretleri ile karşı karşıya kalındığını dile getirmiş ve buna Fransa’da başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty cinayetinin ardından Cumhurbaşkanı Macron'un radikal İslam'a karşı açtığı savaşı örnek göstermişti.

'MACRON'UN TEDAVİYE İHTİYACI VAR'

Erdoğan konuşmasında, "Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir. Öncelikle bir akli noktada kontrol" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamalar üzerine Fransa Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı.