ABD'de Başkanlık yarışının sonucuna ilişkin belirsizlik devam ederken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Maas, “Saygın yenilgiler, demokrasinin işleyişi için parlak zaferlerden daha önemlidir” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı: Saygın yenilgiler, parlak zaferlerden daha önemli

ABD Başkanlık seçimlerinde oy sayımı hala devam ediyor. Sonuçlarla ilgili Trump ile Biden arasında “Oy sayımını durdurun” ile “Oy sayımına devam edin” gerilimi sürerken Alman Dışişleri Bakanı Heiko Mass’tan açıklama geldi.

Funke medya grubuna açıklamalarda bulunan Maas, "Saygın yenilgiler, demokrasinin işleyişi için parlak zaferlerden daha önemlidir” ifadesini kullandı.

'ABD, TEK ADAM GÖSTERİSİNDEN DAHA BÜYÜKTÜR'

BBC Türkçe'n haberine göre, “ABD, tek adam gösterisinden daha büyüktür” diyen Maas, “Mevcut durumda ateşe körükle gitmeye devam edenler, sorumlu bir davranış sergilemiyorlar" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Maas ayrıca, “Bağımsızca tanınan sonuçlar belli olana kadar tarafların sakin kalmak gerekiyor" dedi.

Donald Trump'ın görev yaptığı süre boyunca Almanya Başbakanı ile her zaman zorlu bir ilişkiye sahipti. NATO'nun savunma bütçesine katkı konusu, iklim değişikliğindeki görüş ayrılıkları ve koronavirüs önlemlerindeki yaklaşım farklılıkları iki ülke arasında hep ayrım konusu olmuştu.

Cumhuriyetçi aday Trump seçimde “hile yapıldığını” iddia etmesi üzerine 2 eyalette yapılan iptal başvuruları reddedilmişti. ABD sokaklarının seçim tepkisi protestolarla geldi.