Hollanda Başkonsolosluğu'nun ardından Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu da güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Bugün için planlanan vize ve pasaport randevuları iptal edildi.

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu geçici olarak kapatıldı

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun, güvenlik nedeniyle bugün kapalı kalacağı bildirildi.

Başkonsolosluğun Instagram hesabından yapılan paylaşımda, bugün için planlanan vize ve pasaport randevuları iptal edildi.

Taksim Gümüşsuyu'ndaki konsolosluğun girişine "Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz" yazısı asıldı.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu da 'olası protestolar ve artan tehdit' gerekçesiyle geçici olarak ziyarete kapatılmıştı.

Yapılan açıklamada, "İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle, İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu, 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak ziyarete kapatılacaktır" denilmişti.

ABD'NİN GÜVENLİK UYARISI

ABD Türkiye Büyükelçiliği 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yönelik seyahat ve güvenlik uyarısını 'teröristlerin olası misilleme saldırılarını' gerekçe göstererek güncellemişti.

Konuya ilişkin açıklamada, "ABD hükümeti vatandaşlarını, İstanbul'daki kiliselere, sinagoglara, diplomatik misyonlara veya özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgeleri gibi Batılıların uğrak yeri olan diğer yerlere teröristlerin olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor" ifadelerine yer verilmiş ve Türk makamların ilgili konuyu araştırdığı bildirilmişti.