Almanya’nın, ülkeye girişlerde 14 günlük karantinadan muaf tutulmak için gereken son 48 saatlik koronavirüs test sonucunu kabul ettiği ülkeler arasında Türkiye yer almadı.

Almanya'nın koronavirüs testini geçerli saydığı ülkeler arasında Türkiye yok

Almanya’nın, ülkeye girişte karantinadan muaf olmak için son 48 saat içinde yapılmış olması şart koşulan koronavirüs testini geçerli saydığı ülkeler arasında Türkiye yer almadı.

Ülkenin koronavirüsle mücadelesinin baş aktörü olan Robert Koch Enstitüsü, ülkeye girişlerde gerekli olan test koşullarına dair bilgilendirmesini güncelledi. Kararda, Almanya'ya varmadan son 14 gün içinde riskli görülen bölgelerde bulunanların ülkeye girdikten sonra karantinaya alınabileceği belirtildi.

Euronews’ta yer alan habere göre, Almanya'ya girişte, son 48 saat içinde yapılmış Covid-19 test sonucunun negatif olduğunu belirten sağlık raporu sunanlar karantina uygulamasından muaf tutuldu. Ancak PCR olarak bilinen moleküler biyoloji testinin geçerli sayılması içinse raporun belli ülkelerden alınmış olması şart koşuldu. Avrupa Birliği üyelerinin yanı sıra 80'den fazla ülkenin yer aldığı bu listede Türkiye bulunmuyor.

Arnavutluk, Çad, Filistin ve Uganda gibi ülkelerin olduğu listede Türkiye'nin bulunmaması dikkat çekti.

Raporun geçerliliği için listedeki ülkelerden alınmış olmasının yanı sıra PCR testinin, ISO 15189 veya ISO / IEC 17025 sertifikalı olması gerektiği belirtildi.