Almanya’nın sağlık merkezleri ve hastanelerde kullanılmak üzere satın aldığı 6 milyon maskenin Kenya’da kaybolduğu bildirildi

Almanya'nın sipariş ettiği 6 milyon maske kayboldu

Almanya'nın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadele çerçevesinde sağlık merkezleri ve hastanelerde kullanılmak üzere satın aldığı 6 milyon maskenin kaybolduğu bildirildi.

Der Spiegel dergisinin haberine göre Savunma Bakanlığı’nın satın aldığı FFP2 tipi 6 milyon maskenin transit geçtiği Kenya Havalimanı'nda kaybolduğu ifade edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Savunma Bakanlığı sözcüsü haberi doğrulayarak satın alınan maskelerin toplam siparişi verilen sağlık malzemelerinin küçük bir kısmını oluşturduğunu ifade etti.

Haberde, 20 Mart'ta Almanya'da olması gereken maskelerin ülkeye gelmemesi üzerine soruşturma açıldığı belirtildi.

ALMANYA’DA SON DURUM

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) pandemi (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs vaka ve ölümleri Almanya'da hızla artıyor.

Alman federal hükümet kurumu ve hastalık kontrolü ve önlenmesinden sorumlu Robert Koch Institute (RKI) araştırma enstitüsü verilerine göre, Almanya'da bir günde 28 ölümün gerçekleştiği ve 4 bin 764 yeni vakanın tespit edildiği belirtildi.

Enstitüye göre vaka sayısı bir günde 22 bin 672'den 27 bin 436'ya yükseldi.

RKI, 28 ölümün ardından ölü sayısının ise 114'e yükseldiğini belirtti. Almanya diğer ülkelere kıyasla ölüm oranı düşük ancak vaka sayısı açısından virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında bulunuyor.

AA-İHA