Almanya İçişleri Bakanlığı, 'Rus muhaliflerin' Almanya'ya gelip yerleşmesinin hızlandırılacağını ve kolaylaştırılacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, uygulamadan yararlanabilecek kişi sayısını tahmin edebilmek için güvenilir bir yol bulunmadığını ancak başvuru sahiplerinin geçerli bir neden göstermesi gerektiğini vurguladı.

Almanya, Rusya hükümetini eleştiren muhaliflere vize ve oturum izni kolaylığı getirecek
Depophotos

Almanya, Rusya hükümetini eleştirenlere vize kolaylığı getireceğini açıkladı.

Euronews'te yer alan habere göre, Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada yeni kabul edilen kriterlere göre Rus muhaliflerin Almanya'ya gelip yerleşmesinin hızlandırılacağını ve kolaylaştırılacağını duyurdu.

Sözcü bu uygulamadan yararlanabilecek kişilerin Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı 'savaşa karşı tavır alan' ve Moskova'nın baskısını hisseden insan hakkı aktivistleri, sivil toplum çalışanları ve Almanya ile bağlantısı olan gazeteci ve araştırmacılar olabileceğini ifade etti ve ailelerinin de bu uygulamadan faydalanabileceğini belirtti.

Almanya'nın bu adımıyla vize işlemlerinde bazı bürokratik engellerin kaldırılmasını ve Schengen turist vizesiyle 90 gün olan kalış süresinin uzatılmasını amaçlıyor.