Almanya‘da Federal İçişleri ve Savunma Bakanlıkları‘nın birlikte kurduğu "Siber Güvenlik Ajansı“ faaliyetine başladı. Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, "IT sistemlerimizin korunmasında bir kilometre taşı“ dedi.

Almanya siber güvenlik için yeni bir ajans kurdu

Frankfurt BirGün

Almanya‘da Federal İçişleri ve Savunma Bakanlıkları‘nın birlikte kurduğu "Siber Güvenlik Ajansı“ faaliyetine başladı. Toplam 100 kişilik kadroya sahip olacak ajansın öncelikle dijital alandaki gelişmeleri takip edeceği, bunların ülkenin iç ve dış güvenliği için ne gibi sonuçlar doğurabileceğini araştırmakla görevlendirileceği açıklandı.

Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ajansın kuruluşunu "IT sistemlerimizin korunmasında bir kilometre taşı“ olarak tanımladı.


Frankfurter Allgemeine Zeitung‘un haberine göre 2023 yılına kadarki çalışmaları için toplam 350 milyon euroluk bütçesi olan ajansa siber saldırı yürütmek, siber saldırılara karşı savunma yapmak ya da siber güvenlikle ilgili dijital yöntem geliştirmek üzere araştırmada bulunmak gibi görevler verilmeyecek. Ancak ajans, bu alanlardaki bilimsel gelişmeleri gözlemleyecek ve tehlike potansiyeli gördüğü alanlarda aktif olacak.

Ajansın ilk Araştırma Direktörü Christoph Igel, siber güvenlikle ilgili araştırmaları teşvik, finanse ve koordine edeceklerini açıkladı. Bu alandaki "en iyi beyinleri“ kazanmaya çalışacaklarını belirten Igel, ajansın Almanya‘daki 360 üniversite ve yüksek okulla işbirliği yapacağını kaydetti.

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, tam adı „Siber Güvenlikte Yenilikler İçin Ajan“ olan teşkilatın Halle kentindeki ilk karargahının bir süre sonra Halle/Leipzig Havalimanı yakınlarına taşınacağını açıkladı.