Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ardından gündeme gelen ‘Almanyalı Osmanlılar’ yöneticisi Taner Ay’ın babası Çetin Ay KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevinden alındı.

‘Almanyalı Osmanlılar’ yöneticisi Taner Ay'ın babası Çetin Ay görevden alındı

Fotoğraf: Taner Ay ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

Almanya'da cinayet, kasten adam öldürmek, ağır yaralama, şantaj, fuhuş, silah ve uyuşturucu ticareti gibi birçok suçlamayla yargılanıp yasaklanan 'Almanyalı Osmanlılar' adlı çetenin yöneticisi olduğu iddia edilen Taner Ay'ın babası olan KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi Çetin Ay, görevinden alındı.

Söz konusu karar, bugün Kuzey Kıbrıs Resmi Gazete’sinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda, “Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak atanan Çetin Ay'ın, görevden alınmasına karar verdi” ifadeleri kullanıldı.

Taner Ay'ın son model arabalarından birinin plakasında "KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu" yazması Kıbrıs'ta tepki çekmişti.

almanyali-osmanlilar-yoneticisi-taner-ay-in-babasi-cetin-ay-gorevden-alindi-887659-1.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruoğlu, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamasında, tüm fahri temsilcilikleri gözden geçireceklerini ve görevden alınması gereken isimler varsa, görevden alacaklarını ifade etmişti.

Öte yandan Başbakan Ersan Saner de geçen hafta Mecis’te yaptığı açıklamasında, Çetin Ay’ın görevden alındığını duyurmuştu.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Çetin Ay, resmi olarak görevinden alınmış oldu.

TANER AY'LA İLGİLİ İDDİALAR

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in son videosunda AKP’li Metin Külünk’e dair iddiaları dikkat çekmiş, Külünk’ün 'Almanyalı Osmanlılar' çetesi ile yakın bağları olduğu iddia edilmişti. Çetin Ay’ın oğlu Taner Ay’ın ismi de, Peker’in iddiaları ardından gündeme gelmişti.

Kıbrıs’taki tartışma ise Taner Ay'ın AKP’li siyasetçiler ve bürokratlarla birlikte çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra son derece lüks yaşamını ve eli silahlı anlarını da sergilediği Instagram hesabındaki bir kare ile patlak verdi.

Taner Ay’ın fotoğraflarından birinde Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yer aldığı görülmüştü.

Tatar, çay içerken Ankara'da çekilen fotoğrafına rağmen Taner Ay için "Tanımam" demiş, ancak Kıbrıs basını aynı etkinlikte çekilmiş bir fotoğraf daha ortaya çıkmıştı.