Esenyurt'ta metrobüsten indikten dakikalar sonra Alpaslan Çay isimli erkek tarafından öldürülen Kader Gökçe'nin daha önce Alpaslan Çay'dan şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Alpaslan Çay tarafından öldürülen Kader Gökçe koruma talebinde bulunmuş

İstanbul Esenyurt'ta metrobüsten indikten dakikalar sonra ara sokakta Alpaslan Çay isimli erkek tarafından öldürülen Kader Gökçe'nin, 14 Aralık 2021'de Çay'dan şikâyetçi olduğu ortaya çıktı.

Esenyurt'ta dün (3 Nisan) saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda Kader Gökçe, Haramidere Sanayi Metrobüs Durağı'nın üst geçidinden indikten dakikalar sonra Alpaslan Çay tarafından zorla ara sokağa götürdüğü Gökçe'nin boynuna silahla ateş eden Çay, ardından aynı silahla intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olan Gökçe ve Çay'ı hastaneye kaldırdı. Kader Gökçe kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İntihar eden Çay'ın da kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi.

GÖKÇE 14 ARALIK'TA ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Cinayet sonrasında yapılan incelemede çeşitli suçlardan kaydı olduğu ortaya çıkan Alpaslan Çay'ın Kader Gökçe ile bir dönem birlikte olduğu belirlendi. Yapılan incelemede Kader Gökçe'nin 14 Aralık'ta Bakırköy Aileici Büro Amirliğine gelerek tehditten dolayı Alparslan Çay'dan şikayetçi olduğu öğrenildi. 6 Ocak'ta ise Alpaslan Çay'ın Kader Gökçe'den şikâyetçi olduğu belirlendi.

KORUMA TALEBİNDE BULUNMUŞ

Kader Gökçe'nin cansız bedenini Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alan Gökçe'nin kuzeni Tolunay Uğurlu, Gökçe'nin koruma talebinde bulunduğunu söyledi. Uğurlu, "Kuzenimi rahatsız ettiğini, kuzenimin mahkemeye, savcılığa verdiğini, koruma istediğini biliyorum. Yine bir erkek cinayeti. Bu ülkede ben erkeğim demekten utanır hale geldim" ifadelerini kullandı.

DHA-İHA