CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, BirGün TV’de yayınlanan BirGün’ün Gündemi programına konuk oldu. Erdoğan’ın kendisine yönelik “Evlere şenlik bir aday” ifadelerine yanıt veren Taş, ” Doğrudur, evlere şenlik için geliyoruz, mahalleye şenlik için geliyoruz, Beyoğlu’na şenlik için geliyoruz” dedi. Seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Taş, gezdikleri yerlerde insanların kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını […]

Alper Taş’tan Erdoğan’a ‘evlere şenlik’ yanıtı: Doğrudur, evlere şenlik için geliyoruz

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, BirGün TV’de yayınlanan BirGün’ün Gündemi programına konuk oldu. Erdoğan’ın kendisine yönelik “Evlere şenlik bir aday” ifadelerine yanıt veren Taş, ” Doğrudur, evlere şenlik için geliyoruz, mahalleye şenlik için geliyoruz, Beyoğlu’na şenlik için geliyoruz” dedi. Seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Taş, gezdikleri yerlerde insanların kendilerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Beyoğlu’nda ciddi bir kentsel dönüşüm sorunu olduğunu vurgulayan Alper Taş, “Rant hesapları yapmadan halkın bir an önce sağlıklı konutlara kavuşması bizim en önemli hedeflerimizdendir. Bu konuda elimizden gelen bütün çabayı halkla beraber, halkın çıkarı doğrultusunda yapmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Tapu sahiplerinin sorunlarına değinen Taş, “İnsanlar tapularını şartsız bir biçimde istiyorlar. Biz bunları vereceğiz. Tapu alan yurttaşlarımızla bir karar kurulu oluşturacağız. İçinde muhtarlar, belediye yetkilileri, mühendisler ve tapu sahiplerinin seçtiği temsilciler olacak. Oturup yeniden demokratik bir planlama yapacağız” diye konuştu.

“İNSANLAR, SEÇTİKLERİ YÖNETİCİLERE ULAŞAMIYOR”

Alper Taş, şöyle devam etti:

“Seçmende bir değişim isteği var. Bir bıkma, usanma hali var. Artık yalanlardan bıkmışlar. Her seçim bu sefer daha farklı olacak, bu sefer sorunlarınızı çözeceğiz yaklaşımını çok duymuşlar ve  bunun karşılığını görememişler. Bir de yabancılaşma oluşmuş. Yöneticilere ulaşamayan, derdini anlatamayan büyük bir duvar girmiş vaziyette. Halktan kopuk bir yönetim anlayışı oluşmuş. Doğal olarak insanlar en çokta seçtikleri insana ulaşamamaktan şikayetçi. Bizim Beyoğlu’nda yapabileceğimiz en büyük değişiklik insanlara ulaşılabilmek olacak”.

“Amacımız yerel yönetimi halka taşımak” diyen Alper Taş, “Biz halkı yönetmek istemiyoruz, halkın yönetimde iktidar sahibi olmasını sağlamak istiyoruz” dedi. Seçmenlere başka bir anlayışı vaat ettiklerini belirten Taş, “Başka bir yaklaşım, demokrasi, kendilerinin sözüne ve fikrine dayalı esas alan bir yerel yönetim anlayışını vaat ediyoruz.  Sorunlarını onlarla çözüm arayacağımız bir yerel yönetim anlayışı vaat ediyoruz. Bu vaadimizin de arkasında duracağımızı insanlar görüyor” ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU’NU YENİDEN KÜLTÜR SANAT MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Beyoğlu’nun eskiden sinema, tiyatro kültürü olan insanların sanat ihtiyaçlarını gördüğü, eğlendiği bir kültür merkezi olduğunu vurgulayan Taş, “Bu özelliği bilinçli olarak ortadan kaldırıldı. AKP zihniyeti yaşama sevincine sahip olmayı kabul etmiyor. Bu durumlara olumsuz gözle bakan bir anlayışı sahipler. Kendi muhafazakar anlayışına uygun bir Beyoğlu yaratmaya amaçlayan bir parti. Geçtiğimiz dönemlerde bunu bolca yaptı. Sonuç itibarıyla Beyoğlu’nun tarihten gelen kimliğini değiştirmek için kendi ideolojini uygun bir Beyoğlu yaratmak istiyor fakat Beyoğlu böyle bir yer değil” dedi. Taş, Beyoğlu’nu insanlar için yeniden kültür-sanat ve eğlence merkezi haline getireceklerini vurguladı.

“EMEK FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Taksim Meydanı’nın yıllardır emekçilere kapalı olduğunu söyleyen Taş, “Beyoğlu Belediyesi Başkanı olduğumuzda bizim yetkimizde değil Taksim Meydanı’nı emekçilere açmak. Ama biz Taksim’in emekçilere açılması için verilen mücadelesinin bir parçası olacağız. Beyoğlu Belediyesi’ni kazandığımızda kendi yetkilerimizden hareketle bir hafta önceden bütün Beyoğlu’nun mahallelerinde emek festivali düzenleyeceğiz. Bu bizim yetkimizde olan bir şey” dedi.

“SOSYAL YARDIMLARI DAHA DA ARTIRACAĞIZ”

“Bizim için göreve geldiklerinde sosyal yardımları kesecekler yalanı atılıyor” diyen Taş, “Sanki sosyal yardımları ceplerinden ödüyorlarmış, sanki bir lütufmuş gibi topluma sunuyorlar. Vatandaşlarımızın sosyal yardımlarını kesmek değil, işsizlik ve yoksulluğun yaşandığı yerlerde sosyal yardımları daha eşit ve adil ve şeffaf bir biçimde artırmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

“GENÇLER İÇİN İSTİHDAM ALANLARI YARATACAĞIZ”

İşsizlik üzerinde çalışmalar yapacaklarını söyleyen Taş, “Beyoğlu’nda eğlenceyi, turizmi yeniden canlandıracak programlar hazırlayarak insanların istihdam alanlarını genişletmeyi de amaçlayacağız. Gençlere meslek edindirme kursları vererek özellikle eğlence ve turizm sektöründe daha fazla istihdam alanı yaratacağız. Beyoğlu Belediyesi bünyesinde iş bulma ve arama ağı kurarak, bu konudaki gerekli kurumlarla ilişkiye geçerek Beyoğlu’ndaki işsiz gençlerimizi istihdam alanına seferber etme konusunda da üretici politikalar geliştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A “EVLERE ŞENLİK” YANITI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir’den Beyoğlu’na kadar pek çok yerde öyle adaylar gösterdiler ki tam evlere şenlik” söylemine yanıt veren Taş, “Belli ki Cumhurbaşkanı seçim süreci boyunca bize laf atmaya devam edecek. Biz zaten Beyoğlu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mücadele edeceğiz, karşımızdaki adayla değil. Sonuç itibarıyla kendisi sahaya çıkacak, kendisi kampanya yürütecek. Beyoğlu’nu kaybetmemek için her şeyi yapacak. Bize “Beyoğlu’nda bir aday var, evlere şenlik” dedi. Bundan rahatsız olmuyoruz. Doğrudur, evlere şenlik için geliyoruz, mahalleye şenlik için geliyoruz, Beyoğlu’na şenlik için geliyoruz. Çünkü şenlik bırakmadılar, huzur bırakmadılar, mutluluk, neşe, yaşama sevinci bırakmadılar. Şenlik için geliyoruz, Beyoğlu yaşasın, Beyoğlu güzel olsun bunun için geliyoruz. Merak etmesin onun için de geleceğiz” diye konuştu.