CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, Piyalepaşa Mahallesi’nde tekstil atölyelerinde çalışan kadınları ziyaret edip kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. BELEDİYENİN KADIN ÇALIŞANLARINA 8 MART TATİL OLACAK Kadınların evde, işyerlerinde, eğitimde, toplumsal ve siyasal yaşamda eşitsiz konumda olduğunu vurgulayan Alper Taş şu ifadeleri kullandı: “Her türlü ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı yerel yönetimler ölçeğinde […]

Alper Taş’tan tekstil işçisi kadınlara ziyaret

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, Piyalepaşa Mahallesi’nde tekstil atölyelerinde çalışan kadınları ziyaret edip kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

BELEDİYENİN KADIN ÇALIŞANLARINA 8 MART TATİL OLACAK

Kadınların evde, işyerlerinde, eğitimde, toplumsal ve siyasal yaşamda eşitsiz konumda olduğunu vurgulayan Alper Taş şu ifadeleri kullandı: “Her türlü ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı yerel yönetimler ölçeğinde önlemler alacak ve eşitlik politikalarının gerçekleşmesine dönük bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Seçimi kazanmamız halinde Beyoğlu Belediyesi çalışanı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde izinli olacak ve belediye olarak 8 Mart’ın örgütlenme sürecinde aktif rol alacağız. 31 Mart’tan sonra Beyoğlu aynı zamanda bir kadın kenti olacak.”

HALK UCUZ VE SAĞLIKLI GIDAYLA BULUŞACAK

Alper Taş Piyalepaşa Mahallesi’ndeki tekstil atölyelerini ziyaretinin ardından Kasımpaşa semt pazarına gitti. Pazar esnafıyla sohbet eden Alper Taş, vatandaşlarla da konuşma fırsatı buldu. Vatandaşlar yüksek fiyatlardan yakınırken Alper Taş ise Türkiye’de tarımın iktidarın yanlış politikaları nedeniyle bitme noktasına geldiğini, Beyoğlu’nda halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için belediyenin her türlü imkânlarını seferber edeceklerini söyledi.

Kasımpaşa semt pazarının ardından Alper Taş’ın yeni adresi Kaptanpaşa Mahallesi oldu. Sivas Çatalkaya Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Lokali’nde dernek üyelerinin büyük ilgisi ve yoğun katılımı altında konuşma yapan Alper Taş, ardından Kaptanpaşa Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

“TAPULAR HAKKINIZ, KOŞULSUZ ŞARTSIZ VERECEĞİZ”

Akşam saatlerinde Piyalepaşa Mahallesi’nde bulunan Erzincan Refahiye Derneği’nin daveti üzerine dernek üyeleriyle bir araya gelen Alper Taş, kentsel dönüşüm ve yoksullaşmanın bölgenin en ciddi iki sorunu olduğuna dikkat çekti. Alper Taş, “Bizlere her seçim dönemi öncesinde vaatlerde bulundular ama tapuları bir türlü vermediler. Emekçileri buralarda işgalci olarak görmeye devam ediyorlar. Göreve geldiğimizde hak sahiplerine tapularını koşulsuz şartsız vereceğiz. Kentsel dönüşümü ise tamamlamamız gerekiyor. Evlerimiz eski ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Ama bu dönüşüm birilerini zengin etme projesi olmayacak. Kentsel dönüşüm yerinde olacak. Bizler, Beyoğlu’nu 24 yıldır yöneten zihniyetin aksine Beyoğlu’nda emekçilerin kentin dışına sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. İmar planlarını halkla birlikte oluşturacağız, halkın istemediği hiçbir projeye onay vermeyeceğiz ” dedi.

“BELEDİYEDEKİ ŞATAFATA SON VERİP KAYNAKLARI HALKA AKTARACAĞIZ”

İktidarın yanlış ekonomi uygulamalarının halkı daha da yoksullaşmaya sürüklediğine dikkat çeken Alper Taş, Beyoğlu’nda dayanışma ekonomisini hayata geçireceklerini ve işsizlikle yoksulluğu azaltacaklarını belirtti. İşsizlere iş bulma ağı oluşturacaklarını ve dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardımları daha da artıracaklarını bir kez daha vurgulayan Alper Taş, “Diyecekler ki, ‘kaynak nerede?’ Kaynak çok. Öncelikle belediyedeki lüksü, şatafatı ve israfı bitireceğiz. Belediye başkanının neden bir sürü makam aracı olur? Otobüse de binerim, metroyu da kullanırım, taksiye de binerim. Belediyenin lükse ayırdığı kaynakları kısıp halka aktaracağız” diye konuştu.