Alper Tuzcu’nun ikinci albümü 'Aurora' çıktı

Alper Tuzcu’nun ikinci albümü Aurora, Palma Records etiketiyle tüm dünyada ve Spotify, Apple Music gibi tüm dijital platformlarda 19 Ekim Cuma günü yayınlandı. ‘Kuzey ışıklarının renkleri’ anlamına gelen Aurora’da bir çok müzik türünün renklerine rastlamak mümkün. Tamamı Amerika’da yazılıp kaydedilen albümde caz gitar tınıları, elektronik müzikle harmanlanırken, kulağa tanıdık ezgiler de özenle işlenmiş sözlerle buluşuyor.

Albümü yaparken Netflix’de dünyanın en iyi restoranlarının hikayelerini anlatan “Chef’s Table’ ve ‘Ugly Delicious’ isimli programlarından ilham alan sanatçı, özgün yemek deneyimleri yaratma süreci ile şarkı yazım süreci arasında önemli paraleller olduğunu keşfetti. Bu süreçlerdeki kültürel araştırma ve kolaj fikirlerini müziğe uygulayan Tuzcu, örnek olarak New Life şarkısında caz armonisini Küba müziği ritmleri ve Klasik Osmanlı Müziği melodileri ile bir araya getirdi. Candles isimli şarkıyı Mevlana Rumi’nin şiirlerinden ilham alarak oluştururken, buzuki ve bansuri gibi enstrümanları da elektronik müzik ile bir arada kullandı.

Tür olarak Bonobo, Avishai Cohen ve Thundercat’in bir karışımı olarak özetlenebilecek Aurora’ya Danielle Angeloni (ABD), Micaella Cattani (Ekvador), LASYA (Hindistan) ve Kat Kennedy (ABD) gibi vokalistler eşlik ediyor. Buna ek olarak albümde Kolombiya, İtalya, İsrail, Kıbrıs ve Umman’dan da Berklee’li müzisyenler de yer aldı.

Alper Tuzcu hakkında

Besteci, prodüktör ve gitarist kimlikleriyle tanınan Alper Tuzcu, Palma Records etiketiyle tüm dünyada yayınlanan 2016’daki Between 12 Waters albümü ve Lines EP’si ile Spotify ve diğer platformlarda onbinlerce dinleyiciye ulaştı. Uluslararası medyada da beğeniyle karşılanan albüm sonrasında Grammy ödülleri jürisine seçilen Tuzcu, dünyada bu jüriye seçilen en genç müzisyenlerden biri oldu.

alper-tuzcu-nun-ikinci-albumu-aurora-cikti-523678-1.

Berklee College of Music’den müzik prodüksiyon ve kompozisyon mezunu müzisyen, geçtiğimiz 3 yıl içinde 3 kıtada 10 ülkede konserler verdi. Kayıtlarında ve performanslarında Berklee’den yakın müzisyen arkadaşları ile de ortaklaşa çalışan sanatçının çaldığı yerler arasında, Umbria Jazz Festival (Italya), City of Arts and Sciences (Ispanya), Institute of Contemporary Art (ABD), Goethe-Institut Boston, Hard Rock Cafe ve YouBloom Festival bulunuyor