‘Alt geçit  bakım evinden daha güvenli’

İstanbul Fatih'te bulunan Haşim İşcan Geçidi'nin altında yatan çok sayıda evsiz kameralara yansıdı. Altgeçit altında kalan bir evsiz, “Barınma evine gitmedim. Valilik bize 300 lira para veriyor” diyor ve ekliyor: “Bakım evlerinde sosyal mesafe de yok. Hepimiz dip dibeyiz. Burada daha iyi, herkes belirli bir sosyal mesafede yatıyor. Bakım evlerinde 500-600 kişi kalıyor. 2 gecedir zabıta ekipleri geliyor, bizi götürmek istiyor ama hiçbirimiz gitmek istemiyoruz”

‘DIŞARI ÇIKMAM YASAK’

20 yaş altında olduğunu belirten başka bir evsiz, şunları dile getiriyor: “Benim dışarı çıkmam da yasak 20 yaş altında olduğum için. Ben de geldim burada kalıyorum.” Bir diğer evsiz ise şu ifadeleri kullanıyor: “Konuk evi ya da otel olursa giderim. Dezenfekte ediyorlar en azından oraları.”

Haşim İşcan Geçidi'ne polislerin gelmesiyle birlikte bazı evsizler toparlanarak, bölgeden ayrıldı. 20 yaş altı olduğu tespit edilen evsiz ise ekipler tarafından götürüldü.

MEGAKENTTE BİNLERCE EVSİZ VAR

Megakentte 6 bin ile 8 bin arasında insanın sokakta yaşadığı tahmin ediliyor. Metro ve metrobüs durakları ile ve metruk binalarda yaşayan evsizlerin en fazla bulunduğu 6 ilçe ise sırasıyla Fatih, Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş ve Şişli.

alt-gecit-bakim-evinden-daha-guvenli-714044-1.

DHA