Bir mimarlık şirketiyle oyuncu Altan Gördüm arasındaki ‘hafriyat temizliği’ davası sonuçlandı. Gördüm, 50 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Altan Gördüm ‘hafriyat’ davasını kaybetti

Oyuncu Altan Gördüm ile Er Er Mimarlık şirketi arasındaki davanın son duruşması görüldü.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Gördüm, “Mimarlık şirketiyle bahsi geçen sözleşmeyi imzalamadım. Sözleşme olarak sunulan belgedeki imza bana ait fakat sözleşmede tahrifat yapılmıştır. Sözleşmedeki madde imza atıldıktan sonra eklenmiştir. Bu nedenle borçlu değilim. Ben hukukçu değilim hukuki değerlendirmeyi avukatım yapacaktır” dedi.

Sözcü’nün haberine göre mahkeme, hazırlanan raporlar doğrultusunda mimarlık şirketini haklı buldu; Gördüm’ün 50 bin lira ve yüzde 20 oranında ödeme yapmasına hükmetti.

Altan Gördüm 2018 yılında kurduğu ve geçen yıl devrettiği inşaat şirketi nedeniyle mahkemelik olmuştu.

Er Er Mimarlık, Bebek’teki Türk Telekom binasının hafriyat, temizlik ve ince işlerinin yapılması için anlaştığı Altan Gördüm’den ücretlerini alamadığı iddiasıyla icra müdürlüğüne başvurarak oyuncuya 52 bin 824 liralık icra takibi başlatmıştı. Ancak Gördüm’ün itirazı üzerine takip durunca, şirket bu defa ‘itirazın iptali’ istemiyle dava açmıştı.