Altan Gürman sergi turu 3 Ekim’de Arter’de

Arter Öğrenme Programı kapsamındaki Yorumlama Etkinlikleri, Altan Gürman’ın pratiğine kapsamlı bir bakış sunan sergi bağlamında 3 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da, serginin küratörü Başak Doğa Temür eşliğinde düzenlenecek turla devam ediyor.

Başak Doğa Temür, Arter’in açılış programında yer alan ve küratörlüğünü üstlendiği Altan Gürman başlıklı serginin kavramsal çerçevesi ve sergilenen yapıtlar üzerine, katılımcıların soru ve izlenimlerine de yer veren bir sergi turu gerçekleştirecek. Sergi, Türkiye’de çağdaş sanatın öncülerinden ve yapıtaşlarından biri olarak ancak 2000’li yıllarda sanat tarihi yazımında yerini almaya başlayan Altan Gürman’ın 1965 ile 1976 arasında sürdürdüğü 11 yıllık üretimini yansıtan eserleri bir araya getiriyor. Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan sergide, 39 yapıtın yanı sıra sanatçının arşivinden seçilen eskiz, fotoğraf, ders notu, nesne ve dokümanlar da yer alıyor.
Etkinliğe katılım ücretsiz olacak. 25 kişilik kapasitesi olan etkinliğe, adresine e-posta göndererek kayıt yaptırılabilir.