Süper Lig’e 18 yıl sonra yükselme başarısı gösteren Altay bitime 6 hafta kala küme düşme sınırına gelirken, kulüpte idari kriz de yaşanıyor. Kulübün Genel Kurul Üyesi Fedai Mengüç kongre sürecinde olduklarını söyledi.

Altay’da idari kriz

Berkay SAĞOL

Süper Lig’e 18 yıl aradan sonra çıkan siyah-beyazlı İzmir temsilcisi Altay’ın, sezon sonunda küme düşme ihtimali her geçen hafta daha da artıyor. Ligin bitimine 6 hafta kala Altay deplasmanda Adana Demirspor’a kaybetti. Bu sonucun ardından Altay küme düşme hattının üstünün 10 puan gerisine düştü. Sezon boyunca 4 teknik direktör değiştiren siyah-beyazlı ekip, kalan haftalarda mucize kovalayacak.


Küme düşme eşiğindeki Altay, aynı zamanda idari krizlerle de sarsıldı. Altay’ı 6 yıllık başkanlığı döneminde 3’üncü Lig’den Süper Lig’e çıkaran, Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nın açılışında da görevde olan Özgür Ekmekçioğlu, geçen hafta şok bir kararla başkanlığı bıraktı. FIFA’dan 2 dönem transfer yasağı alan siyah-beyazlılarda 400 milyon TL’ye ulaştığı iddia edilen borç yükü küme düşme eşiğindeki camiayı korkutuyor.

Altay Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi Fedai Mengüç, Altay’ın şu anda kongre sürecinde olduğunu belirtti. Mengüç, “Belki de Altay tarihinin en büyük ve en önemli kongrelerinden birine şahit olacağız kongre tarihi olarak 21 Nisan ve 28 Nisan olarak açıklanmış olup, kongre tarihinin hafta içine denk gelmesi ve Ramazan ayı vesilesiyle gündüz saatlerinde olması bekleniyor. Böylesi önemli ve katılımın çok yüksek olması beklenen bir kongrenin hafta içi ve muhtemelen gündüz saatlerinde yapılacak olması katılımcı sayısını düşüreceği gibi, mevcut yönetimin geçmiş dönemlere ilişkin ibra konusunun camia içeresinde büyük bir tartışmaya sebep oldu” dedi.

Mengüç, “Başkan Özgür Ekmekçioğlu istifa metninde belirtmiş olduğu Altay’ın borcunun 288 milyon TL olarak açıklayarak ve kulübün önünü açmak, yeni gelecek yönetime üstü kapalı bir şekilde ve ayrıca Altay taraftarının uzun süredir başkan adayı olarak görmek istediği İbrahim Akmana da orta yapması da gözlerden kaçmadı. İbrahim Akman ise bu açıklamalardan sonra kendi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, istifa metninde belirtilen borcun gerçeği yansıtmadığını, yapılan mali tablo incelemelerinde bu borcun 400 Milyon TL civarında olduğunu belirtti. Bu süreçte bu yükün altına tek başına giremeyeceği, camianın da içinde bulunduğu bir süreç inşa edilirse destek vereceğine ilişkin bir açıklama yayınlayarak başkanın yaptığı ortayı göğsünde yumuşatarak topu camianın kucağına bıraktı” diye konuştu.

Altay’ın tarihinin belki de en büyük borcu ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Mengüç, şunları söyledi: “Camia mevcut yönetimin ibra edilip edilmemesi ile bu borcu karşılayacak güçlü mali durumu iyi olabilecek bir yönetim ortaya çıkıp çıkmayacağı konusuna yoğunlaşmış durumda. Gelinen süreçte görülüyor ki 6 yılda alınan sportif başarıların yanı sıra mali açıdan ve kurumsallaşma açısından başarısız olan mevcut yönetimin yarattığı yıkımla birlikte Altay’ımızı yakın tarihte bekleyen çok büyük sorunlar baş göstereceği gibi transfer yasağı ile karşı karşıya kalacağı aşikârdır. 28 Nisan’da yapılacak kongre bu açıdan çok önemli olup Altay’ımızın gelecekteki kaderini tayin edecek bir süreç olacağı kaçınılmazdır.”