Çoklu baro” teklifine karşı TBMM kapısında bekleyen baro başkanları ile görüşmek isteyen gazeteci Sibel Hürtaş’ın gözaltına alınmasının ardından Adalet Komisyonu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Meclis Güvenlik Müdürü ile görüşün, polis haddini bilsin” dedi.

CHP'li Altay’dan Meclis kapısındaki müdahaleye tepki: Polis haddini bilsin

“Çoklu baro” teklifine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kapısında bekleyen baro başkanları ile görüşmek isteyen gazeteci Sibel Hürtaş’ın gözaltına alınmasının ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, “Meclis Güvenlik Müdürü ile görüşün, polis haddini bilsin” dedi.

Gazeteci Sibel Hürtaş’ın gözaltına alınması Adalet Komisyonu gündemine geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Bir kadın gazetecinin darp edilerek gözaltına alınması kabul edilebilir değildir. Derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Türkiye’nin hiçbir yerinde tepki hakkını kullanmak isteyenlere polisin şiddet ve cebir kullanması kabul edilebilir değildir. Sizden talebimiz Çankaya kapısındaki polisin insanileşmesi konusundadır. Polisin Çankaya kapıda bariyer kurması milletvekillerine saygısızlığı kabul etmeyiz. Meclis Güvenlik Müdürü ile görüşün, polis haddini bilsin” diye konuştu.

AKP’Lİ TURAN’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise kararı, “Birkaç vekilimizin aracında misafir olduğu görülmüş, o yüzden yoğun olarak güvenlik alındı. Meclis Başkanlığı ile birlikte de konuşabiliriz” diye savundu.

Bunun üzerine Altay, “Benim derdim polislerin milletvekillerine ve gazetecilere yönelik saygısızlığı ve küstahlığıdır” derken, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Milletvekillerinin aracı aranamaz, bu Anayasa’ya aykırı bir usuldur. Bir polis araştırma yapıyorsa Anayasa ihlali yapıyordur” ifadelerini kullandı.