Altay’da taraftarlar tribünde farkını gösteriyor. Siyah-beyazlı ekibin taraftarları Konya ile oynadıkları maçta üç koreografi hazırladı. Koreografiyi hazırlayan taraftarlardan Kökten “Anıları canlandırmak istedik” dedi.

Altay tribünde farkını gösterdi

Berkay SAĞOL

Altay taraftarları, Süper Lig’in 23’üncü haftasında Konyaspor ile oynadıkları maçta üç farklı koreografi hazırladı. Stadın açılış günü hava şartları nedeniyle hazırladıkları koreografiyi sergileyemeyen Altaylı taraftarlar bu maçta hazırladıkları koreografileri sergiledi.

Karşılaşma öncesinde üzerinde Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, Mustafa Necati, Fahrettin Altay ve Vasıf Çınar’ın resimleri olan ve "Kuvayı Milliye’nin kulübü Altay" yazılı dev pankart açıldı. Maç sırasında ise futbolculuk döneminde Mustafa Denizli’nin omuzlara alındığı bir fotoğrafın resmi ile geçen sezon Altay Süper Lig’e yükseldiğinde Denizli’nin omuzlara alındığı resim beraber açılarak "Teşekkürler Büyük Mustafa" yazısı asıldı. Altaylı taraftalar son olarak da takımın 3. Lig’den Süper Lig’e yükselmesine kadar katkı veren isimler İhsan Furkan Deniz, İbrahim Akın, Murat Uluç ve Marco Paixao’nun resimlerini sergiledi.

altay-tribunde-farkini-gosterdi-972330-1.



KUVAYİ MİLLİYE VURGUSU

Çok ses getiren koreografinin hikâyesini, koreografilerin hazırlayıcılarından olan Altay taraftarından Burak Kökten ile konuştuk. Kökten, “1’inci koreografinin hikâyesi; Kuvayi Milliye kulübü Altay. Kurucularımızın olduğu bir koreografi. Buradaki amacımız Altay’ın neden kurulduğunu insanlara aktarmak bunu da insanlara görselle ne kadar aktarabiliriz bilmiyorum kitaplarımız var onları okumaları gerekiyor ama kurucu üyelerimizin bu ülkenin kurucu üyeleri olduğunu göstermek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk var tabi ki onun yanında Fahrettin Altay, Mustafa Necati, Hasan Tahsin ve Vasıf Çınar yer aldı” diyor.
Kökten, Mustafa Denizli’nin yer aldığı koreografiyi ise şu şekilde anlatıyor: “İkinci olarak da Mustafa Denizli ile ilgili bir koreografi yapmak istedik. Sonuçta 18 yıl sonra gelip Altay’ı Süper Lig’e çıkarttı, stadyuma ismi verildi. Daha önce onun Türkiye kupasını kazandığında bir pozu vardı, omuzlarda taşıdıkları aynı şekilde Altınordu maçından sonra Süper Lige çıktığımızda da aynı pozu bir şekilde yakalandı ve yan yana koyulunca bizim için duygusal bir görsel oldu. Altına da ‘Teşekkürler Büyük Mustafa’ sözünü ekledik.”

altay-tribunde-farkini-gosterdi-972331-1.

İKONİKLEŞMİŞ ANLAR

Kökten son olarak dört futbolcunun yer aldığı koreografinin hikâyesini ise şu şekilde ifade ediyor: “3. Lig’den buraya gelinceye kadar ki bizim taraftarlar açısından ikonikleşmiş anları koymak istedik. 3.Lig’den ne hatırlarsınız dediğiniz de bizim Furkan’ın son saniye gol atarak maçı uzatmalara götürmesini resmettik ilk olarak. Yanına da aynı sezon final de bu sefer Kocaeli’nde İbrahim Akın penaltıyı atarken spikerin bir lafı vardı ‘İbrahim Akın küllerinden doğuyor, Altay şampiyonluğa koşuyor’ diye orada onun bir sevinç pozu var tribünlere doğru koşarken o da bizim hafızalarımızda kaldı. Onun yanında da diğer sene Gümüşhane son maçımızdı, mutlaka yenmemiz gerekiyordu maç sıkışmıştı. Murat Uluç’un ilk golünden sonra bir gol sevinci vardı o maçı 3-0 kazanmıştık. O gol bizi 1. Lig’e çıkaran goldü. O goldeki sevincini yaptık. Son olarak da geçtiğimiz sezon Marco Paixao’nun son dakika Altınordu’ya attığı gol sevinci var. Bu 4 görsel de bizim taraftarın rüyalarına giren, hiç unutamadığı anlar bu sebepten bu anları canlandırmak istedik.”

altay-tribunde-farkini-gosterdi-972332-1.