Altay ve Altınordu’da play-off heyecanı

BirGün EGE

TFF 1. Lig’inin İzmir takımları Altay ve Altınordu Süper Lig’e yükselebilmek için play-off oynamaya hak kazandılar. TFF 1. Lig’ini 5’inci sırada tamamlayan Altay, İstanbulspor ile eşleşirken, TFF 1. Lig’i 6’ıncı sırada tamamlayan Altınordu ise Samsunspor ile eşleşti.

TFF 1. Lig’in 34. haftasında Altay, sahasında Bandırmaspor’u 4-3 mağlup etti. 34 hafta sonunda puanını 63’e çıkaran siyah-beyazlılar, ligi 5. sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde etti. İzmir temsilcisi, play-off'ta ligi 4. sırada tamamlayan İstanbulspor ile eşleşti. Altay, bu sezon iki kez karşılaştığı İstanbulspor’a deplasmanda 2-1, sahasında da 3-1 mağlup olmuştu.


Altay, play-off ilk maçında 17 Mayıs Pazartesi günü İstanbulspor’u konuk edecek. Siyah-beyazlılar, 21 Mayıs Cumartesi günü ise rakibiyle deplasmanda karşılaşacak. Altay, rakibine üstünlük kurması halinde Samsunspor-Altınordu eşleşmesinin galibiyle finalde karşılaşacak.

TFF 1. Lig’i 6’ıncı sırada tamamlayan Altınordu, 6 yılda 4 kez eşiğinden döndüğü play-off’a kalmayı başardı. TFF 1. Lig’in son haftasında deplasmanda Balıkesirspor’u 5-0 mağlup eden Altınordu, ligi 6’ıncı olarak tamamladı. Play-off oynama hakkı kazanan kırmızı-lacivertliler, ligi 3. sırada bitiren Samsunspor ile eşleşti. Altınordu, play-off ilk maçını 17 Mayıs Pazartesi günü rakibiyle sahasında oynayacak. İzmir temsilcisi, 21 Mayıs Cuma günü rövanş maçında deplasmanda ter dökecek.

Altınordu, Samsunspor ile bu sezon oynadığı iki maçı da beraberlikle tamamladı. Ligin 8. haftasında deplasmanda oynanan müsabakada 1-1 berabere kalan kırmızı-lacivertliler, 26. haftada ise sahasındaki karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı.