Özgür Gündem Gazetesi'nde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Hasan Cemal, Hasan Hayri Şanlı, Dicle Anter, Çilem Küçükkeleş, Deniz Türkali ve Said Sefa hakkında da soruşturma başlatıldı.

Altı Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni hakkında daha soruşturma

DİHA’nın haberine göre, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası kapsamında bir günlük genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen gazeteciler Hasan Cemal, Said Sefa, oyuncu Deniz Türkali, Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ve Dicle Anter hakkında da "örgüt propagandası" iddiası ile soruşturma açıldı.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına şimdiye kadar 55 kişi destek verdi, 50'si hakkında soruşturma başlatıldı.

Açılan bu soruşturmaların 6'sı takipsizlik ile sonuçlanırken, 6 soruşturma davaya dönüştü ve son olarak da kampanya katıldıkları için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı.

Kampanyaya katılan gazeteciler Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker, Faruk Balıkçı ve Veysi Altay bugün Çağlayan Adliyesi’ne ifade vermeye gitmiş, ifadelerin Emniyet’te alınacağı söylenmiş, Savcı da makamında bulunamamıştı.