Altı yıl sonra 10 Ekim Katliamı soruşturması

Sedat Evren

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen Ankara Gar Katliamı’nı Kırklareli’nde protesto eden 22 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 Ekim 2015, 11 Ekim 2015, 12 Ekim 2015 ve 13 Ekim 2015 tarihlerinde aralarında sendika başkan ve yöneticilerinin de bulunduğu 22 kişinin “Ankara'da yapılan bombalı saldırı sonucu ölenleri protesto etmek ve barış istiyoruz savaşı reddediyoruz” diyerek yaptıkları basın açıklaması suç kabul edildi.

22 kişiye ‘2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla savcılığın hazırladığı iddianame, Kırklareli 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Dava 25 Mart’ta başlayacak. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği iddianamede, protesto gösterilerinin ilgili makamlara önceden haber vermeden düzenlendiği öne sürüldü. “AKP halka hesap verecek”, sloganının suç unsuru kabul edildiği iddianamede, aralarında Eğitim Sen, Eğitim İş, Sağlık Emekçileri Sendikası, Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin konuşma yaptığı ve gösteriyi düzenlediği belirtildi. İddianamede 22 kişinin 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.