Altılı Masa ilk turun son toplantısını gerçekleştiriyor

HABER MERKEZİ

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Mutabakat Metni'ne imza atan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin altıncı toplantısı bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak.


İlk turun sonuncu toplantısı olacak buluşmada seçim güvenliği, sistem çalışmaları gibi başlıklar yer alacak. Bir diğer önemli gündem maddesi ise Suriye olacak. İktidarın Esad rejimi ile temasa geçebileceği sinyalini vermesi de masaya gelecek. Altılı masa toplantısında parti kurmaylarının hazırladığı göç komisyonu raporu da gündeme gelecek Üç kez bir araya gelen komisyonlarda, sığınmacıların ülkelerine geri dönüşünde mutabakata varılsa da bunun yöntemi konusunda anlaşılamadığı öğrenildi.

Genel başkanların o çalışmaları değerlendirmesinin ardından göç komisyonu ortak bir bildiri hazırlayacak. Bu görüşmelerde Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının yine konuşulmayacak. Ancak son dönem liderlerden gelen ortak adaylığa dair açıklamaların değerlendirilmesinin yapılması bekleniyor. Görüşmelerin ilk turunun tamamlanmasıyla toplantılara ara verilecek. Liderler bu buluşmada toplantıların nasıl yapılacağına karar verecek. Görüşmelerin aynı şekilde devam edeceği ifade ediliyor.