Altılı Masa, DEVA Partisi ev sahipliğinde yapılan ikinci tur görüşmelerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından gündeme getirilen, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Altılı Masa'ya katılma talebi değerlendirdi. Diğer partilerin, altı partinin ortak çalışmalarda çok yol aldığı ve masa genişlemeden çalışmaların sonlandırılması görüşü doğrultusunda BTP’nin altılı masaya alınmamasına karar verildi. Akşener’in de bu konuda ısrarcı olmadığı ifade edildi.

Altılı Masa'nın BTP kararının perde arkası: Akşener ısrarcı olmadı

Altılı Masa'nın dün (14 Kasım) DEVA Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ve Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) masaya katılma talebinin reddedildiği toplantıda, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de BTP'nin katılımı konusunda ısrarcı olmadığı öğrenildi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Akşener diğer partilerin, “ortak çalışmalarda çok yol aldık, böyle devam etmeliyiz” görüşüne katıldı ve ısrarcı olmadı. Görüşmelerin ardından BTP masaya dahil edilmedi. Farklı parti kurmaylarının ortak adayla ilgili açıklamaları da toplantıda tartışılmadı, teknik çalışmalar üzerinden yol alındı.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, altılı masaya katılmak istediklerini söylemiş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu görüşe destek vererek, öneriyi altılı masanın gündemine getireceğini ifade etmişti.

ARALIK AYINDA ORTAK ADAY TARTIŞMALARI BAŞLAYABİLİR

Altılı Masa çalışmalarının tamamlanıp liderler tarafından onaylanmasının ardından altılı masanın ortak adayı belirleme çalışmalarına başlaması bekleniyor. Bu çalışmaların ay sonunda bitmesi durumunda, Aralık ayının ortalarında yapılacak toplantıda ortak adayın kim olacağına yönelik önerilerin tartışılmaya başlanabileceği ifade ediliyor. Çalışmaların yetişmemesi durumunda ise ortak adayla ilgili ilk tartışmaların yeni yılın ilk toplantısında başlatılması öngörülüyor.

Buna karşılık, parti kurmayları, ortak adayın, seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulması eğiliminin sürdüğünü, bu yüzden nihai olarak, aday olacak ismin şubat ya da mart aylarında açıklanabileceğini belirtiyor.