Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, ‘Altılı Masa’ya katılma taleplerinin kabul edilmemesi üzerine ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'ya ait bir fotoğrafı ‘Sakin’ notuyla paylaştı. Baş, Altılı Masa'ya katılım talebinin gündeme geleceği toplantı öncesi yine Ronaldo'nun fotoğrafını '7' notuyla yayınlamıştı.

Altılı Masa'ya katılma talebi reddedilen Baş'tan paylaşım: Sakin

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Altılı Masa'ya katılımının da görüşüldüğü toplantının ardından 6 liderin yaptığı açıklama sonrası Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Baş, Manchester United'da 7 sırt numarası ile forma giyen futbolcu Cristiano Ronaldo'ya ait bir fotoğrafı ‘Sakin’ notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Altılı Masa'ya katılmak istediklerini açıklayan Baş, daha önce yine Ronaldo'nun fotoğrafını paylaşmış ve '7' notunu düşmüştü.

Baş daha sonra bir paylaşım daha yaparak "Gençleri iyi tanıyın, kafalarına bir şey koyduklarında yaparlar. Biz yine de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde yapılan ‘Altılı Masa’ toplantısında BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın ittifaka katılma talebi de görüşüldü.

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada BTP’nin adı anılmadan ittifakın altı parti olarak devam edeceği şu ifadeler ile vurgulandı:

“Bugün Altılı Masa'nın genişlemesiyle ilgili önerileri de görüştük. Bizler toplumu en geniş yelpazede temsil eden ve 85 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklayan bir anlayışla 12 Şubat 2022’de tarihi bir ilke imza attık. Belirlediğimiz ortak ilke ve değerler zemininde beraber çalışma kültürü oluşturduk. Çalışmalarımızı planlı ve programlı bir biçimde sürdürüyoruz. Altı siyasi parti olarak bu çalışmalarda büyük bir mesafe kaydettik ve bundan sonraki süreçte de Altılı Masa zemininde en kısa zamanda bu çalışmaları tamamlamaya odaklandık"

NE OLMUŞTU?

Hüseyin Baş, "Bizi Millet İttifakı'na alın" ifadeleriyle çağrı yapmış, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Partimiz sizleri Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaktır" şeklinde yanıt vermişti. Akşener'in ayrıca Hüseyin Baş'a telefon ederek BTP genel merkezini ziyaret edeceği bildirilmişti.